miércoles, 5 de febrero de 2014

Cine i educació en valors

UCIDCAT.INFO M. Boazza Terrassa 05-02-2014 

 El passat divendres, la comunitat islàmica Al-Ijlas va portar a terme la 1ª projecció de l’activitat Cine i educació en valors corresponent a l’any escolar 2013-14 (activitat iniciada el curs anterior). La pel·lícula projectada “Buscando a Nemo” estava dirigida a edats de 5 a 9 anys, i des del punt de vista didàctic tracta els valors següents: Família: La família és una comunitat d’essers units per un amor generós i desinteressat. Ara bé, la relació pares-fills no és unidireccional, sinó que constitueix una experiència reversible i, per tant, exigeix el compliment de certes condicions, com la generositat, respecte, confiança, agraïment, etc. 

Igualtat: els prejudicis no tenen sentit, és a dir són insensats. Per formar una opinió sobre algú, primer hem de conèixer-lo, saber com és, quines són les seves actituds, i observar com actua. Ningú és inferior o superior a altre per ser de distint sexe, raça, etc. La dignitat del ser humà està molt per damunt de qualsevol particularitat o diferència. 
Amistat: Una relació d’amistat sincera i comprometia exigeix el compliment de certes exigències, però reporta resultats magnífics doncs enriqueix a les persones. El total de nens i nenes que van gaudir d’aquesta activitat ha sigut 60 i es van repartir crispetes i begudes a llarg de la projecció. Durant l’actual curs escolar i a diferencia del curs anterior, la primera projecció està dirigida a alumnes de 5 a 9 anys, la segona (prevista per Març) estarà dirigida a alumnes de 10 a 14 anys i la última (prevista per Juny) consistirà en una doble projecció pels dos grups.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es