lunes, 16 de abril de 2012

"Hem de practicar un Islam des de la cultura i els costums d'aquest país"

Carla Herrero Nebot/CR, catalunyareligio.cat 16-04-2012
"La societat ha d'entendre que la pràctica musulmana es visibilitza en "espai públic", així explica Mohamed el Ghaidouni, president d'UcidCat, que l'Islam és una religió que té una esfera pública. A continuació, però, diu que "Els musulmans hem de practicar la nostra fe fins al punt on es respectin els altres ciutadans. I des de la cultura i els costums d'aquest país".
Actualment a Catalunya hi ha 214 comunitats islàmiques i per tant 214 centres de culte registrats. Més de la meitat, unes 150 estan vinculades a UcidCat, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya. Aquesta és una de les tres federacions de comunitats islàmiques. Les altres dues són el Consell Islàmic i la Federació Islàmica Catalana d'Entitats Religioses.
CatalunyaReligió.cat ha parlat amb Mohamed el Ghaidouni sobre la situació dels musulmans a Catalunya, la imatge que es té d'aquest col·lectiu, la relació amb la resta de federacions islàmiques, i la tasca social i de repesentativitat que tenen les federacions, entre d'altres molts temes.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es