miércoles, 14 de marzo de 2012

Albiol autoritza l'oratori musulmà del barri de la Pau

El local on s'obrirà l'oratori
abans de l'inici de les obres
 
Albiol autoritza l'oratori musulmà del barri de la Pau
La comunitat d'Al-Furqan ja disposa dels permisos municipals per adequar l'espai i confia inaugurar-lo coincidint amb les Festes de Maig
L'alcalde de Badalona va intentar frenar-lo
La llei els empara i, per tant, la comunitat musulmana del barri de la Pau, a Badalona, podrà inaugurar aviat l'oratori que es va començar a tramitar fa més de dos anys, amb el govern del PSC, CiU i ERC. La voluntat de l'alcalde, Xavier Garcia Albiol (PP), de frenar qualsevol intent d'obrir un centre de culte a la ciutat (va proposar la suspensió de llicències durant un any però l'oposició li va tombar) va quedar en una simple declaració d'intencions i ara l'Ajuntament ha hagut de donar continuïtat a una tramitació que quan va arrencar el nou mandat ja encarava la recta final.

Així doncs, la comunitat musulmana de la Pau ja disposa del permís d'obres per adequar un local que Al-Furqan va adquirir al Consell Comarcal del Barcelonès, per 247.000 euros. L'oratori, que es vol obrir coincidint amb les Festes de Maig, tindrà capacitat per a noranta fidels i ha estat sufragat íntegrament pels membres de la comunitat musulmana. Tota la inversió, doncs, prové del sector privat. El nou centre de culte, que està situat en uns baixos del carrer Liszt, és una solució parcial al problema de la manca d'espais per resar que té la comunitat musulmana. Les oracions dels divendres i determinades festivitats religioses que concentren més fidels s'hauran de continuar fent en un poliesportiu municipal pròxim al barri de la Pau.
Abdelkrim Latifi, representant d'Al-Furqan, assegura que el nou oratori “estarà obert a tot el barri”, i prova d'això és que hi ha la voluntat d'organitzar jornades de portes obertes i visites organitzades amb les escoles. Latifi lamenta alguns rumors “interessats” que s'han fet córrer per la ciutat, “com ara que el Consell Comarcal del Barcelonès ens paga part del local, quan tota la inversió l'ha fet la comunitat musulmana”, i censura la postura del govern municipal del PP, ja que, tot i haver-los concedit els permisos pertinents, “es neguen sistemàticament a reunir-se amb nosaltres”.
La situació de Sant Roc, pendent

Després que la situació dels musulmans de la Pau sembla haver quedat resolta, el govern del PP ha de concentrar l'esforç en la població musulmana de la zona sud (barris d'Artigues i Sant Roc), que resa tots els divendres en una plaça pública. El PP els va donar un ultimàtum per abandonar el carrer, que expira “a la primavera”, però de moment no els han comunicat cap data. Sembla que fins i tot, darrerament, el PP s'avé més a negociar.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es