lunes, 20 de febrero de 2012

La mesquita d'Arenys encara no té el lloc definitiu

20/02/12 02:00 - ARENYS DE MAR - ELENA FERRAN, elpuntavui.cat
Els musulmans diuen ara que el solar que els ofereix el consistori és insuficient per fer-hi el centre de culte.
La comunitat musulmana d'Arenys de Mar ha donat un nou gir al cas de la ubicació de la mesquita que volen construir a la vila. L'acord que fa unes setmanes semblava anar bé a totes les parts ha quedat en no res, i demà es tornaran a reunir els grups polítics i els musulmans per buscar una possible alternativa. Tot i que veien de bon ull el solar que oferia el consistori a la Raureta, la comunitat manifesta ara que l'espai és insuficient per edificar els 400 o 600 m² que li calen. “Hem de pensar en el futur, i que la mesquita no se'ns faci petita aviat”, sosté el seu portaveu, Mustafa Nouar. “Volem un espai per resar, però també aules d'estudi”, explica. La comunitat vol fer el centre de culte i aules per ensenyar àrab i català, a més de despatxos per a l'associació. L'alcalde del poble, Estanis Fors, (CiU) diu que la falta d'espai és un dels motius de l'ajornament, però tampoc no hi havia acord quant al pagament de lloguer i la concessió a 25 anys del solar.

Les dues parts coincideixen que serà complicat trobar un lloc tan gran al centre, ja que la normativa no permet utilitzar els polígons industrials Només el local del carrer Sant Gabriel, que va aixecar les queixes veïnals, tenia possibilitats, segons opinen els musulmans.
LA FRASE
Els metres que demanen no els tenim al centre del poble, i al polígon no es poden fer centres de culte
Estanis Fors
ALCALDE D'ARENYS DE MAR (CIU)
Solucions que acaben amb conflictes
La mesquita d'Arenys de Mar ocupa els baixos d'un floc de pisos del centre del poble. Des de fa anys que el local ha quedat petit i abans de l'estiu la comunitat musulmana va començar a moure's per trobar un lloc més adient. Fins ara, cada temptativa ha anat acompanyada de conflictes amb els veïns. El primer local que van buscar al carrer Sant Gabriel i després la solució de la Raureta, més allunyat del centre urbà, també ha despertat les reticències veïnals recordant que aquest és un solar destinat a usos educatius. La possibilitat que encara no s'ha posat damunt la taula és canviar la normativa per acabar posant la mesquita al polígon a l'espera que no generi també conflictes.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es