martes, 14 de febrero de 2012

Tercera conferència del cicle “Jesús i el diàleg entre religions” 12-2-2012. ISLAM

UCIDCAT.INFO Esparreguera 13-02-2012
Aquest diumenge 12 de febrer, el cicle de conferències «Jesús i el diàleg entre religions», que enguany està duent a terme la Passió d’Esparreguera, ha tractat la visió de l’Islam.
Hem comptat amb la intervenció Sr. Taoufik Cheddadi El Harrak, que és sociòleg, islamòleg i diplomat en Ciències Islàmiques, especialitzat en principis democràtics i aspectes socio-jurídics de l’Islam. En la seva funció pública, és vicesecretari de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), i imam de Mataró.

Un públic molt atent ha seguit les explicacions del Sr. Taoufik Cheddadi, que ha pronunciat una conferència molt aclaridora dels principis fonamentals de l’Islam. Pel que fa a la figura de Jesús (Issa en la cultura islàmica), el conferenciant ha posat de manifest les 59 vegades que l’Alcorà l’esmenta, en el seu nom propi Jesus, el Mesias i de forma explícita, o com a fill de Maria. Ha precisat que Issa és un dels 5 profetes més importants per a l’Islam, tot i que no el reconeix com a fill d’Alah.
La conferència ha començat amb un “Salam Alecum” (La Pau sigui amb vosaltres), la salutació comú de les tres religions majoritàries del món.
El Sr. Cheddadi ha presentat l’Islam com una cultura molt propera a la nostra societat, en termes històrics, lingüístics i sociològics, tot i que també molt desconeguda.
L’argumentació s’ha centrat en els cinc pilars bàsics de l’Islam, en el seu origen monoteista procedent d’Ibrahim (Abraham), i en les directrius de l’Alcorà i la Sunna:
Acabada la intervenció, s’ha obert un interessantíssim torn de preguntes entre el públic assistent, al llarg del qual s’han abordat temes històrics i teològics, però també altres de gran vigència en la vida diària al nostre país.
Ha quedat palès que hi ha un gran desconeixement mutu entre les cultures islàmica i cristiana, i que les dificultats de convivència només es podran superar propiciant un major intercanvi cultural, com per exemple aquestes conferències, en les quals s’ha trobat a faltar la presència de la comunitat islàmica de ciutadans d’Esparreguera.
Agraïm a tots els assistents la gran atenció mostrada pel tema tractat, i la seva actitud responsable i activa en l’exposició de les diferents preguntes i arguments.
Convidem a tothom a continuar participant en aquest cicle, que es tancarà el proper 4 de març, coincidint amb la pre-estrena de la temporada 2012 de l’espectacle de La Passió.
La conferència serà a la Sala Gran, a les 19h.
Aquesta darrera sessió consistirà en la presentació del tema comú del cicle de conferències per part del Cristianisme. En acabat, els 4 ponents obriran una taula rodona, amb la participació del públic, i amb la qual es donarà per tancat el cicle.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es