miércoles, 4 de enero de 2012

Reunions per tancar el projecte de la mesquita

diaridegirona.cat
CARLES TORRAMADÉ L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón (CiU), i representants municipals es reuniran la pròxima setmana amb representants de la comunitat islàmica de la localitat per tancar definitivament el projecte de la mesquita que es vol construir al polígon industrial de la localitat. Segons ha explicat el batlle, a més dels representants de la comunitat, també esperen que hi assisteixi l'arquitecte que ha redactat el projecte. Cordón ha comentat que hi ha algun aspecte del projecte que s'ha de parlar perquè les coses quedin clares i, d'aquesta manera, es reflexin en el redactat. L'alcalde, en tot cas, ha reiterat que la llicència d'obres per aixecar el centre de culte "es donarà".

Amb aquesta reunió es pretén donar l'empenta definitiva perquè finalment es concedeixi aquesta llicència d'obres, que l'equip de govern (CiU, L'EST i PP) va revocar en el ple del passat setembre amb les crítiques dels grups municipals de l'oposició, que consideren que l'anul·lació del permís podria degenerar en conflictivitat social. El govern argumentava que el permís s'havia de revocar perquè hi mancaven informes que podrien haver provocat la seva anul·lació si algu la recorria. A més, tampoc estava d'acord amb l'aspecte de la façana del temple.
Els promotors de la mesquita, l'Associació Cultural de Musulmans i Amics de Torroella de Montgrí, sempre han mantingut una actitud conciliadora i han confiat que l'Ajuntament complís la seva paraula que, malgrat suspendre la llicència, finalment se'ls en donaria una de nova. També van lamentar haver d'iniciar una nova tramitació després de la ja feta durant un any.
L'entitat religiosa va entregar a l'Ajuntament el projecte revisat el passat 28 de novembre, que els tècnics municipals han estudiat perquè es compleixin tots els elements requerits.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es