miércoles, 4 de enero de 2012

CIUTADANIA: DRETS I DEURES: Prof. Abdennasser Tijani

UCIDCAT.INFO Prat de Llobregat 17-12-2011
El passat dissabte, dia 17 de desembre de 2011 i al marc del vuitè congrés de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), va tenir lloc un taller sota el títol “CIUTADANIA: DRETS I DEURES” i dirigit pel prof. Addennasser Tijani; president de l’Associació “Joddour” dels Marroquins resident al exterior.
En el pròleg de la seva ponència, el senyor Tijani va exposar el paper dels imams i de les entitats islàmiques en la consolidació del concepte de la ciutadania. Va destacar així mateix la importància que poden tenir els imams en el procés dels ensenyaments islàmics tenint en compte com a exemple al nostre profeta (salalahu aleihi wa salam) .

Després de parlar dels drets garantits per a tots els ciutadans, va exposar també les obligacions a les quals hauria de respondre tota la ciutadania.
Finalment, el ponent va insistir sobre l'obligació de la lleialtat al país, cosa amb la qual l’ Islam ens aconsella complir. I, va concloure explicant que si els líders de les entitats islàmiques assimilarien correctament el concepte de la ciutadania, aportaran segurament valuosos beneficis per a la societat.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es