domingo, 25 de diciembre de 2011

TEOLOGIES FEMINISTES, CAMINS DE CIUTADANIA: Dra. Khadija Moufid

UCIDCAT.INFO Prat de Llobregat 17-12-2011
El dissabte passat dia 17 de desembre de 2011 i en el marc del vuitè congrés d’UCIDCAT 2011, la Sra. Khadija Moufid va impartir una conferencia sota el títol “Teologies Feministes, Camins de Ciutadania”.
La conferencia va tenir lloc a l’espai de la dona des de les 09:30h fins las 11:30h, on les dones van participar de forma molt activa al debat ponent en evidencia la implicació de la dona musulmana en temes qui afectin a la comunitat.
La Dra. Moufid va parlar del paper de la dona en la societat occidental com a ciutadana i no com a immigrant.

Partint de l’Alcorà, Moufid va comentar que la dona disposa de la llibertat que li permet ser equivalent a l’home per pròpia naturalesa tant en l’àmbit religiós com a ésser humà. Subratllant que les dones han de prendre decisions per pròpia iniciativa en les seves creences i en la vida social(sou, negoci...) sense la intervenció de l’home.
Aferma Moufid que la dona és independent i té unes obligacions amb Déu. Es relaciona amb la societat , com a fet natural de conviure, educar a la família per a poder compartir les idees tant a dins de casa com a fora per a poder aportar idees constructives.
La dona és responsable d’educar els seus fills tant en el país d’origen com en el que conviuen, i sobretot assegurar-los que són ciutadans de la terra on viuen, sobretot en els espais públics per evitar el xoc cultural i no auto marginar-se des de petits.
Per concloure la seva intervenció, Moufid va posar l’accent sobre els deures de la dona cap a la societat partint naturalment del seu estatus de ciutadana amb ple dret.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es