martes, 27 de diciembre de 2011

Acte de presentació de la Comunitat Isàmica de la Conga de Barberà (l'Espluga de Francilí, Tarragona)

UCIDCAT.INFO L'Espluga de Francilí 23-12-2011
Divendres passat, dia 23 de desembre de 2011, la Comunitat Islàmica de la Conga de Barberà (Espluga de Francolí) va organitzar un acte de presentació de la comunitat als ciutadans del municipi.
A aquest acte van assistir, representants de l'ajuntament d’Eslpuga de Francolí, del consell comarcal i representants d'associacions del municipi.
L'acte va tenir lloc entre les 19:30h fins les 21:30h, a la sala d'actes de l'ajuntament d’Epluga de Francoli situada la plaça de la vila número 1.
El president de la comunitat el senyor Rachid Boutahri, va iniciar la seva intervenció agraint al president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), el senyor Mohamed El Ghaidouni, i al senyor Said El Motaki, vicepresident i representant d’UCIDCAT a la província de Tarragona, per assistir a aquest acte de presentació, valorant-ho com un primer pas cap a una normalització de la comunitat i de la seva integració en el teixit social i associatiu del municipi.

Després, va haver lloc la conferència impartida per Mohamed El Ghaidouni sota el títol "Religió i societat". El Ghaidouni, en la seva intervenció subratllava que una lectura de la història contemporània d'Espanya és necessària per poder entendre el que passa avui dia respecte a la relació religió-societat.
El Ghaidouni va parlar al llarg de la seva conferència sobre la posició que ocupava la religió i el paper que jugava a la vida política d’Espanya, des de la constitució espanyola de 1812 fins a l'última de 1978. El paper de la religió durant aquests anys i depèn de les circumstàncies polítiques i socials prenia, de vegades posicions de poder, i de vegades, es va limitar a ocupar l'espai privat dels creients.
El Ghaidouni va detallar en la seva intervenció, des de l'article 16. (P.1, p.2, p.3) de la constitució espanyola el paper de la religió i el lloc que ha d'ocupar en la societat espanyola. Va parlar del concepte de llibertat religiosa definit en la constitució espanyola i en la llei de llibertat religiosa 7/1980 de 5 de juliol de 1980 i detallant el concepte de la aconfessionalitat de l'estat espanyol.
A la segona part, El Ghaidouni va parlar de l'acord de cooperació de l'estat espanyol amb la comissió islàmica d'Espanya, llei 26/1992 de 12 de novembre de 1992. Va explicar els diferents articles de l'acord i el treball que s'està portant des d’UCIDE per portar a la pràctica aquest acord.
El president d’UCIDCAT va finalitzar la seva intervenció analitzant la situació de les comunitats islàmiques de Catalunya, el paper que han de dur per normalitzar aquesta pràctica religiosa, la implicació i la participació en el teixit associatiu català i la defensa del dret a la llibertat religiosa tal que com ve definit en la constitució espanyola i la llei de llibertat religiosa.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es