miércoles, 7 de diciembre de 2011

Els musulmans organitzen una jornada de portes obertes en una mesquita

terrassadigital.cat
La Comunitat Musulmana de Terrassa i l’Associació Cultural Musulmana celebren el vintè aniversari davant d’associacions, entitats culturals, religioses i partits polítics per donar-se a conèixer als terrassencs.
La mesquita Badr ha obert portes aquest dissabte per apropar-se a la ciutadania i amb voluntat de normalitzar el culte. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Comunitat Musulmana de Terrassa i l’Associació Cultural Musulmana de Terrassa que arriba a la sisena edició.
S’han volgut celebrar els 20 anys de naixement a la ciutat davant d’associacions, entitats culturals i religioses, polítics de tots els colors i de la població en general. Una experiència que ha mostrat l’harmonia de la comunitat i la voluntat de convivència amb la societat.

Segons Mohamed Settari, Secretari Comunitat Musulmana de Terrassa, “la jornada de portes obertes té molts objectius, però el més important és donar a conèixer la nostra identitat, adreçar-nos als ciutadans de Terrassa, acostar-nos a ells, així com treballar per desenvolupar un espai comú de treball, de comunicació amb els veïns”.
Amb aquestes jornades es vol aprofundir en la convivència, en la obertura de ments, ja que Terrassa és una ciutat on es relacionen cultures i religions ben diferents.
Per l’alcalde “la religió forma part del sentiment íntim de les persones creients, siguin de la religió que siguin, ho viuen d’una manera molt intens i íntim. Aquesta part de la vida de les persones, que nosaltres des del punt de vista individual i col·lectiu, hem de respectar i hem de fer que es conegui, se sàpiga, hem de fer que això formi part de la vida quotidiana de la nostra ciutat”.
La mesquita és un lloc de celebracions religioses, però també és seu d’activitats socio-culturals de relació entre veïns, d’integració i convivència. Es tracta d’una comunitat activa que promou reunions, experiències de coneixement de Catalunya i classes pels associats i interessats.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es