lunes, 31 de octubre de 2011

Dona musulmana i associacionisme: Un estudi exploratori

UCIDCAT.INFO Ripollet 30-10-2011
El passat diumenge dia 30 d'octubre de 2011, la comunitat islàmica de Ripollet, i amb la col•laboració de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), va organitzar la primera jornada de dones musulmanes de Catalunya sota el títol "La dona musulmana i el treball associatiu ".
La jornada va tenir lloc a la seu de la comunitat ubicada al carrer Bilbao número 15 de Ripollet, des de les 10:00h fins les 14:00h i de les 16:00h fins les 19:00h.

La jornada es va iniciar amb la presentació de la Comunitat Islàmica de Ripollet i de les difidents ponències que es van desenvolupar durant el dia.
La primera conferència va ser impartida per la professora Dalila Bakri sota el tíyulo "Dona musulmana i associacionisme: Un estudi exploratori".
Dalila durant la seva intervenció va diagnosticar la situació de la dona musulmana a Catalunya presentant mecanismes per a una implicació activa de les dones musulmanes a la societat catalana.
Dalila va comentar que la visibilitat de la dona musulmana és una visibilitat passiva que es manifesta en tasques com acompanyar els fills al col•legi, anar al mercat o al parc. Va insistir que la dona musulmana ha de lluitar per una visibilitat activa en la societat on pot participar de manera positiva en el desenvolupament de la societat. Va concloure que la visibilitat activa de les dones musulmanes exigeix a aquestes de passar del victimisme a l'acció ia la participació.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es