sábado, 1 de octubre de 2011

La Comunitat Islàmica de Manresa participa en una campanya a diferents nivells per aconseguir la millora de la convivència

UCIDCAT.INFO Manresa 30-09-2011
Partint de la plena convicció de que el Civisme es una activitat essencial per la bona convivència entre les persones i sobretot per la vida pública dins d´una societat, la Comunitat islàmica de Manresa “Mosâab Ibn Omaïr” va participar aquest dijous 29 de setembre 2011 en una roda de premsa en la qual es va presentar la campanya "Civisme en acció!" una iniciativa promoguda per la Federació d´Associacions de Veïns de Manresa i amb el suport d'una dotzena d'entitats que aglutinen immigrants de diferents procedències.

Els objectius d´aquest projecte es poden resumir en:
1- Sensibilitzar els membres de les AV i en conjunt el veïnat i les persones nouvingudes de l´alarmant problemàtica envers el respecte i els valors cívics que es pateixen els barris de la ciutat.
2- Fomentar el coneixement de bones pràctiques i consells útils per portar a terme una gestió des de les mateixes entitats i, al mateix temps, des de la pròpia quotidianitat, així com potenciar el respecte envers les persones i l´espai públic.
3- Implicar el màxim possible els veïns i les persones nouvingudes en la construcció d´uns barris més cívics i educats.

Pel que fa a les accions concretes, a cada districte es desplegarà una patrulla d'agents mediambientals per aconsellar als usuaris de la via pública del bon ús dels espais comunitaris, i es faran grups de voluntaris per retirar els cartells obsolets que s'acumulen a moltes parets. A més, a cada un dels quatre districtes de la ciutat (Nord, Centre, Llevant i Ponent) es pintarà un grafit que aposti per viure de forma cívica. Un altre grup de voluntaris portaran estris de neteja i faran dissabte de l'espai públic. El dia central de l'acció serà el dissabte 8 d'octubre, però altres dies hi haurà més accions pro-civisme.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es