viernes, 30 de septiembre de 2011

El projecte de la mesquita està a punt de ser entregat a l´Ajuntament

diaridegirona.cat
Les negociacions entre el consistori i la comunitat islàmica estan en el tram final
C.TORRAMADÉ L'alcalde de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón (CiU) i el secretari de l'entitat islàmica local, Rafik Bendali, van coincidir ahir que el projecte reformat de la mesquita local es troba "en el seu tram final". Cordón va explicar que el govern municipal està pendent que l'Associació Cultural de Musulmans i Amics de Torroella entregui el projecte reformat, i que en principi hauria d'entrar al consistori entre avui i principis de la setmana que ve. Per part de l'entitat, Bendali va assegurar que han tingut diferents trobades amb l'Ajuntament per mirar d'harmonitzar el que ha de ser l'aspecte exterior del centre de culte i va concloure que "tot acabarà bé".

El govern no era partidari de l'aspecte exterior de la mesquita pel seu eminent aspecte aràbic. Per la seva part, l'entitat assegurava que no farien un centre de culte que fos com la caixa de sabates que és una nau industrial (el centre es construirà al polígon de la localitat). En aquest punt, les dues parts han estat negociants fins aquesta setmana, en què les posicions semblen tancades, a l'espera que s'entregui el projecte reformat. En aquest sentit, Bendali no va voler precisar els canvis efectuats fins que hagin estat plasmats en el document i entregat al consistori.
L'alcalde, per la seva part, va insistir, com ja havia manifestat anteriorment, que l'equip de govern no està en contra de la mesquita perquè en revoqués la llicència d'obres que va concedir l'anterior govern. Així, Cordón va voler deixar clar que la revocació de la llicència va obeir a mancances i errors en la tramitació. D'acord amb l'informe elaborat per l'arquitecte municipal, l'expedient de la llicència d'obres no tenia ni l'informe tècnic ni el jurídic que reclama la normativa urbanística. Aquestes i d'altres mancances senyalades per l'informe podrien provocar que, posteriorment, algú impugnés la llicència i, en el cas que el centre estigués construït, enderrocar-la, havia apuntat el batlle.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es