domingo, 2 de octubre de 2011

El permís de la mesquita de Torroella, al jutjat

30/09/11, TORROELLA DE MONTGRÍ, ALBERT VILAR, elpuntavui.cat
L'Ajuntament actual recorre a la via judicial per anul·lar la llicència atorgada per l'anterior equip govern.
L'equip de govern de Torroella de Montgrí va acordar ahir, per junta de govern, impugnar davant dels jutjats el decret de l'anterior govern que donava la llicència per fer la mesquita. El procés judicial és l'únic per poder anul·lar la llicència atorgada al maig. En el mateix acord de la junta d'ahir també es va acordar, prèviament, declarar el decret lesiu, en considerar que lesionava la legalitat per defectes de forma en la tramitació.
L'acord de la junta dóna compliment a l'expedient que va obrir el ple l'1 de setembre per poder revocar el decret de la llicència de la mesquita, que havia signat la regidora d'Urbanisme, la progressista Caterina Matas, el 4 de maig. I es fa després que entremig s'obrís una audiència a la part afectada, la comunitat musulmana, per si volia presentar alguna al·legació. Però en els deu dies, la comunitat musulmana no va fer res.

“És un tràmit que hem de fer”, va afirmar ahir l'alcalde, el convergent Jordi Cordón. D'altra banda, l'Ajuntament també va obrir negociacions amb l'entitat musulmana amb l'objectiu de consensuar un nou projecte, en què es busca una estètica de la mesquita que vagi d'acord amb l'entorn, el polígon industrial de Torroella. L'Ajuntament està esperant que la comunitat presenti el nou projecte, amb els canvis plantejats, de cara a poder tramitar-ho un altre cop i donar una nova llicència.
La llicència de l'anterior govern, fins que no sigui anul·lada pel jutge, es manté en suspensió. Fonts municipals creuen que la sentència contra el decret no es farà factible fins d'aquí a un parell o tres d'anys. En aquest temps, però, es creu que la mesquita ja haurà entrat en funcionament.
L'exalcalde
L'alcalde de l'anterior mandat, el republicà Josep Maria Rufí, va criticar el “rebombori” que ha creat l'actual govern per resoldre un problema d'estètica. “Si hi havia defectes de tràmit, es podria haver solucionat parlant amb les parts”, va dir Rufí, “i no pas anul·lant un acord”. “Es pot fer més senzill”, va afegir davant de tot el procediment que s'està fent per anul·lar un decret. Rufí va recordar que durant la tramitació, ells ja van fer eliminar el minaret i reduir l'alçada de 9 a 7,5 metres. “Que ho resolguin i vagin per feina, que hi ha molts problemes”, va sentenciar l'exalcalde.
LA DATA
04.05.11
Signatura
del decret de la regidora d'Urbanisme, número 1.327, que atorga la llicència de la mesquita.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es