miércoles, 14 de septiembre de 2011

Presenten el projecte per construir la mesquita a Salt

13/09/2011, SALT, JORDI NADAL, elpuntavui.cat
Les entitats musulmanes van presentar la documentació dimecres, dins d'un termini legal que s'acabava la setmana vinent.
Es preveu que el centre de culte tingui dues plantes.
Les entitats musulmanes que promouen la construcció d'una mesquita al polígon industrial de Torre Mirona, a Salt, ja han presentat el projecte. Magribins per la Pau i Al-Hilal van presentar dimecres de la setmana passada el projecte bàsic de construcció del centre religiós.

El centre que volen construir les associacions és de dues plantes, i ocupa un terreny de 983 m² entre els carrers Vilablareix i Rigoberta Menchú de Salt. Tant el dibuix que hi ha al projecte bàsic com la normativa per construir al polígon Torre Mirona, desmenteixen, per tant, els rumors que asseguraven que el temple tindria quatre plantes d'alçada i que hi hauria minarets. L'aspecte exterior de la mesquita s'adequa a l'aspecte de les naus industrials que l'envolten i no resulta, segons el projecte, visualment diferenciat de les altres naus del polígon. Les entitats tenien fins al dia 22 per presentar-lo, després que el mes de març el govern municipal de Salt d'aleshores els fes, a petició seva, un certificat d'aprofitament urbanístic que els garantia la llicència durant sis mesos si presentaven el projecte. Així doncs, la mesquita es farà, sempre que els tècnics certifiquin que compleix la normativa legal. En cas que no fos així, els promotors tenen uns quants dies per presentar les al·legacions o els retocs que creguin oportuns fer en el seu projecte, a fi que sigui definitivament aprovat.
Actualment, ni els tècnics ni el govern de la ciutat han tingut temps d'analitzar-lo en profunditat i, per tant, no poden emetre encara un veredicte definitiu. En tot cas, tot i la inquietud que ha despertat en alguns saltencs la construcció d'aquest centre religiós, el consistori no té la intenció ni d'accelerar ni de frenar els tràmits més que respecte a d'altres estudis a realitzar.
El mes de juliol, l'Ajuntament de Salt va aprovar la suspensió de llicències d'obertura de centres de culte al polígon de Torre Mirona. Aquesta mesura va venir precedida d'una petició de la comunitat evangèlica per construir una església al mateix lloc. El consistori va aturar llavors la concessió de noves llicències per evitar, segons l'alcalde actual, Jaume Torramadé, la concentració de centres de culte en un espai on cal prioritzar els usos industrials i comercials per generar activitat econòmica.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es