jueves, 1 de septiembre de 2011

L´Ajuntament de Torroella vol revocar la llicència d´obra de la mesquita

diaridegirona.cat
Diu que és "un error" que l'anterior govern li donés permís i que la tramitació és dubtosa.
TORROELLA DE MONTGRÍ | R.V.E. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va anunciar ahir que portarà a aprovació del Ple municipal ordinari, previst per a aquest dijous, l'inici de l'expedient per a la revocació de la llicència d'obres i d'usos del centre de culte islàmic promogut per la Comunitat Islàmica de Torroella. Segons va informar, l'Ajuntament ha pres aquesta decisió en base a les importants mancances que s'han detectat en l'expedient d'obres i d'usos que es va tramitar durant l'anterior mandat.

La decisió de revocar la llicència d'obres de la mesquita de Torroella serà de ben segur un dels punts més calents del proper Ple municipal. Amb l'ordre del dia ja tancat, aquest tema s'haurà d'introduir com a assumpte urgent. Des de l'equip de govern, es va voler incidir ahir que no estan en contra de la construcció del centre de culte a l'espai projectat. Tot i això, consideren que "tant la forma com s'ha tramitat com el contingut de l'expedient generen seriosos dubtes", i és per això que han volgut tirar endavant una revisió a fons del projecte.
El govern encapçalat per CiU considera un greu error que es concedís la llicència cinc dies abans de les eleccions municipals, atesa la rellevància que té aquest equipament. En aquest sentit, també critica que el pagament es fes l'endemà de les eleccions i que es condicionés l'inici de les obres a la constitució del nou consistori. Així doncs, independentment de l'error que consideren que s'ha fet, el nou equip de govern va anunciar que iniciarà el procediment per revocar la llicència en base a motius tècnics i administratius.
Entre els replantejaments que s'han de fer, l'equip de govern vol modificar l'aspecte exterior de l'equipament, ja que considera que tal com estava previst representaria una falsificació històrica i que no lligaria amb l'harmonia urbana de la zona on s'ha d'emplaçar. Des de l'Ajuntament es va afirmar que "el teixit urbà de Torroella de Montgrí és el resultat d'una evolució històrica amb la qual cal ser molt respectuosos per no generar distorsions que comportin una interpretació errònia del moment actual".

"Una mesura imprudent"
Des de l'oposició, l'exalcalde Josep Maria Rufí va rebre amb perplexitat aquesta notícia. L'anterior batlle, que va ser qui en el seu darrer mandat va impulsar l'obra, és va mostrar sorprès, ja que "la llicència s'ajusta, té tots els requeriments per tirar endavant". "Penso que aquest assumpte s'havia portat d'una manera impecable, hem complert tots els deures correctament, i si ells han fet l'esforç de comprar la parcel·la ara toca deixar-los tenir el seu centre de culte", va explicar Rufí.
El govern anterior va prendre la determinació d'habilitar l'espai del poligon industrial per als centres de culte fruit de la polèmica que es va generar amb el local d'oratòria que tenia la Comunitat Islàmica de Torroella al Carrer de Figueres. La sala quedava petita, i això provocava que part de la comunitat hagués de fer les seves pregàries al carrer, provocant així el malestar d'alguns veïns de la zona. A partir d'aquí, es va decidir habilitar una zona, la comunitat va comprar una parcel·la i fins que l'obra no estigués acabada es va arribar a un compromís perquè els divendres puguessin anar al convent dels Agustins. Rufí considera que s'han complert tots els terminis que s'havien establert per part de totes les parts, i que revocar la llicència és "imprudent".
Per l'exalcalde, aquesta decisió "és un error capital". "S'està entrant en un terreny perillós, i l'alcalde ho ha de tenir present. Els ciutadans són tots iguals, i revocar la llicència per quedar bé amb el teu electorat em sembla imprudent. S'ha de mirar per la convivència", va sentenciar Rufí, qui va voler remarcar que "s'ha complert amb tot escrupulosament, ells van comprar el solar, els vam deixar anar als Agustins... ara se'ls ha de deixar fer l'obra".
Rufí va concloure afirmant que creu que el nou govern està prenent decisions molt imprudents ja des de l'inici del seu mandat, com la creació de l'EMD i aquesta de la mesquita.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es