jueves, 1 de septiembre de 2011

Entitats musulmanes demanen fugir de les provocacions de PxC

elperiodico.cat
El president de l'Associació d'Amics del Poble Marroquí reclama a la Generalitat que censuri l'actitud d'Anglada.
El mes de Ramadà arriba al final. El novè mes lunar acaba i amb aquest el dejuni que tant crida l'atenció a aquells no islàmics. Finalitza un període important per als creients islàmics i comença un nou moment d'esperança. Potser per això, representants de diverses entitats musulmanes han aprofitat per fer una crida a la comunitat islàmica a no entrar en "les provocacions de Plataforma per Catalunya" (PxC), partit al qual acusen de buscar la confrontació social i racial.

Després de l'Id-al-Fitr (la festa del final del dejuni), el president de l'Associació d'Amics del Poble Marroquí, Mohammad Alami, ha fet, en declaracions a Efe, una crida: "No segueixin el joc polític a PxC". I, en especial, al seu líder, Josep Anglada, afegeix.

Els experts en antropologia reiteren sovint que l'ésser humà és conservador per naturalesa, avorreix els canvis i desitjaria en el fons que tot seguís igual malgrat el pas dels anys. No obstant la realitat contradiu aquests desitjos. Canvia l'entorn i l'auge econòmic dels últims anys va comportar també l'arribada de ciutadans d'altres països. A municipis com Terrassa, Salt o Reus l'ambient està caldejat. La convivència amb la diferència és difícil. Alami ha demanat una entrevista urgent al president de la Generalitat, Artur Mas, a qui ha reclamat, a més, que es "posicioni clarament" en contra de les actituds i proclames racistes de Plataforma per Catalunya.

Petició de mesures
Alami opina que el fiscal general hauria d'adoptar mesures contra les accions i declaracions de Josep Anglada, a qui acusa de promoure una "nova nit dels ganivets llargs". "Anglada s'està passejant per moltes comarques catalanes incitant a l'odi i provocant els musulmans. Crec que el fiscal té ja prou proves per actuar contra ell", ha insistit. Ha remarcat, a més, que totes les confessions religioses "tenen dret a poder resar i a fer-ho en espais dignes, finançats per ells mateixos, per la mateixa comunitat".

Per la seva part, el portaveu del Consell Islàmic i Cultural de Catalunya, Mohammad Halhoul, ha assegurat que PxC és un partit populista que busca la confrontació i que intenta "contaminar l'imaginari" sobre el col·lectiu musulmà. Halhoul ha demanat la col·laboració dels partits "més racionals" perquè no es facin "ressò" del "populisme provocador" que al seu parer persegueix PxC, a la vegada que ha animat a seguir treballant per la integració en tots els àmbits.

El final del Ramadà
A Catalunya hi viuen prop de 300.000 musulmans, que, amb algunes excepcions (nens, malalts o dones embarassades) estaven obligats a dejunar i no mantenir relacions sexuals des de la sortida fins a la posta de sol durant el mes sagrat del Ramadà. Al caure aquest mes sagrat enmig de l'estiu, la celebració del Ramadà ha tingut repercussió en l'activitat agrícola d'algunes comarques catalanes, ja que els temporers musulmans que guardaven el dejuni han comptat amb la complicitat dels seus contractadors per adaptar en part el seu horari laboral, evitar les hores de més calor i reduir els riscos de deshidratació.

Al caure el Ramadà a l'agost tradicionalment de vacances en moltes activitats ha ajudat a facilitar la flexibilitat laboral. Un nou curs lunar comença.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es