jueves, 1 de septiembre de 2011

La comunitat islàmica de Torroella vol arribar a un acord per la mesquita

diaridegirona.cat
Cordón va reiterar que la intenció del seu equip de govern no és aturar completament l'obra.
TORROELLA DE MONTGRÍ | R.V.E. La decisió de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de voler aprovar la revocació de la llicència d'obres de la mesquita continua centrant l'atenció de totes les mirades aquesta setmana. Ahir va pronunciar-se el secretari de la comunitat islàmica del municipi, Rafik Bendali, qui va mostrar una actitud conciliadora i va afirmar que confia que no hi ha d'haver cap problema per arribar a un acord.
Bendali va assegurar que per part de la comunitat no s'havia detectat cap irregularitat, i que durant el període d'un any ja s'havien presentat tots els papers necessaris, i va mostrar la seva decepció per la mesura impulsada per l'Ajuntament. "Ens fot una mica", va sentenciar.

Tot i això, el secretari va explicar que la comunitat està disposada a col·laborar i confia que es pugui treballar junts per arribar a un acord. Bendali va confirmar que l'Ajuntament els havia dit que falta un informe de mobilitat i que no els agradava l'estètica de la façana de la mesquita, però va reiterar que la voluntat és la d'arribar a un acord, i que per això es reuniran amb l'Ajuntament i també assistiran al ple del proper dijous.
L'equip de govern format per CiU, l'EST i el PP va anunciar dilluns que passaria amb caràcter urgentl'aprovació de la mesura pel Ple municipal previst per demà.
L'actual batlle, Jordi Cordón (CiU), va reiterar ahir que la intenció del govern torroellenc no és aturar l'obra per complet. "Només volem mirar que tots els permisos estiguin en regla, que no hi hagi cap trava, i poder-ho tornar a activar tot el més ràpid possible", va afirmar l'alcalde. D'altra banda, Cordón també va explicar que l'Ajuntament posarà avui a disposició de la comunitat musulmana l'informe on es detallen les mancances i els errors que s'han detectat en el pla d'obres, que havia de permetre començar a construir la mesquita a partir del mes de setembre. Sobre la concreció de quins han estat aquests errors i mancances trobats, el cap del govern de Torroella de Montgrí va comentar que preferia no entrar en detalls fins que la comunitat islàmica hagués vist l'informe i l'assumpte hagués passat pel Ple.
Per la seva banda, l'exalcalde Josep Maria Rufí, que dilluns va ser molt crític amb l'impuls d'aquesta mesura, titllant-la d'imprudent i errònia, va reiterar ahir, mitjançant el seu estat de Facebook, la seva desaprovació. "Si no volen donar la llicència, que ho diguin clar i que no busquin excuses. Però no anem bé" sentenciava Rufí.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es