jueves, 1 de septiembre de 2011

Ramadà amb dones invisibles

segre.com
Les dels col·lectius del carrer del Nord i Aloumma van resar als Camps Elisis amagades, i les de Clavell van compartir espai amb els homes.
Més de tres mil musulmans van celebrar ahir al matí la fi del Ramadà als pavellons Antorxa, Blau i Nou dels Camps Elisis, tot i que, en el cas dels dos últims recintes, les dones ho van fer totalment amagades perquè no se les veiés.
Així, al Pavelló Blau, on van pregar més de 2.000 fidels del Carrer Nord, les dones van resar dins d'una espècie de recinte habilitat per a l'ocasió al final del pavelló, totalment aïllades de la resta.

Per la seua part, al Pavelló Nou, on van resar uns 300 fidels d'Aloumma durant la primera oració, també hi va haver segregació per sexes i les musulmanes van pregar darrere d'unes cortines roges "per preservar la intimitat", segons va explicar un representant de la comunitat.
Un cas a part va ser el de la comunitat de la mesquita del carrer Clavell, que va utilitzar el pavelló Antorxa per celebrar la fi del mes sant, on es van reunir uns 300 fidels. En aquest punt, homes i dones van compartir el mateix espai, tot i que ells van pregar a les primeres files i elles ho van fer relegades al fons del recinte.

D'altra banda, algunes de les dones que van resar ahir al Pavelló Blau ho van fer amb burca i nicab i van infringir així l'ordenança municipal que prohibeix entrar en espais municipals amb vel integral. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va explicar que la Guàrdia Urbana tenia ordres d'advertir totes les dones que utilitzessin vel integral en aquests espais.

Ros va afegir que tot i que la fi del Ramadà és una festa religiosa, "els pavellons són espais públics cedits per l'ajuntament i tothom ha de complir la normativa. Si es tractés d'una mesquita, no tindríem cap inconvenient que anessin amb vel integral".

No obstant, durant el temps en què els musulmans del carrer del Nord van estar resant al Pavelló Blau, aquest diari no hi va veure cap agent de la Guàrdia Urbana.

Ahir, diversos milers de musulmans van celebrar a Lleida la fi del mes sant amb la festa Aïd Alfitr, en què s'estrena roba, es compren dolços i se celebra l'acabament del dejuni amb amics i familiars, després de les oracions de rigor.

Aquesta festa és una de les més importants per a la comunitat musulmana. Durant la celebració, s'entreguen dolços i regals especials als més petits.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es