jueves, 1 de septiembre de 2011

Justícia i Pau demana que ´es respecti la llibertat religiosa´

diaridegirona.cat
Des de fa unes setmanes hi ha un debat a Salt sobre la conveniència d'autoritzar mesquites al municipi
SALT | DDG L'ONG Justícia i Pau ha demanat que "es respecti el dret a la llibertat religiosa i que no es restringeixi el dret a tenir llocs on participar-ne comunitàriament", en referència als darrers fets que s'han produït a Salt. L'entitat sí que posa com a condicionant que "es respectin els drets humans i a la convivència social".
Des de fa unes setmanes hi ha un ampli debat a Salt sobre la conveniència d'autoritzar mesquites al municipi als afores. Hi ha partidaris i detractors. Fa pocs dies, el consistori havia decidit aturar l'atorgament de llicències per activitats d'aquest tipus durant any gràcies als vots de CiU, PP i els dos exregidors de PxC.

Per Justícia i Pau cal que es respectin els drets de ciutadania de totes les persones que viuen a Salt i que "no es faci cap mena de discriminació pel seu origen, llengua, religió o condició" i insistiex en què aquests temes s'han de tractar a partir de les seves entitats i a través de la participació en els espais i les accions del Pla de Ciutadania i la Taula de Diàleg Interreligiós, entre altres. L'ONG també demana que s'actuï "amb celeritat envers tota expressió directa o indirecta de racisme o xenofòbia" ja que incrementa l'espiral de l'odi i la violència".

La CUP i la cohesió social

D'altra banda, la CUP va insistir ahir en reafirmar-se en el seu compromís a favor de la cohesió social i en contra de la xenofòbia després que PxC denunciés el seu portaveu a Girona, Jordi Navarro, per assistir a una manifestació "il·legal" dissabte contra el racisme. No obstant el regidor gironí, que encara no ha rebut cap notificació de la denúncia, va declinar fer declaracions.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es