viernes, 16 de septiembre de 2011

Fi a la mesquita del carrer del Nord de Lleida

16/09/2011, LLEIDA, JOAN TORT, elpuntavui.cat
La Guàrdia Urbana traurà avui el precinte per procedir al desnonament judicial.
La Guàrdia Urbana de Lleida retirarà aquest matí el precinte del local del carrer del Nord que durant anys ha estat la mesquita més gran i més concorreguda de la ciutat. La reobertura només es farà en compliment de la sentència judicial que ordena el desnonament d'aquests baixos, segons va confirmar ahir l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.
La comunitat musulmana que el tenia llogat tindrà unes hores per retirar-ne les pertinences i lliurar les claus als propietaris, els quals van instar al desnonament perquè la comunitat islàmica que lidera l'imam Abdelwahab Houzi havia deixat de pagar el lloguer des de feia mesos i el deute acumulat ja supera els 9.000 euros. L'associació musulmana ni es va presentar al judici.

El desnonament arriba just quan fa un any que la Paeria va tancar aquesta mesquita per incompliments reiterats de la normativa, sobretot per excés d'aforament, tot i que també per soroll i altres molèsties als veïns.
Des de setembre de 2010 que aquest col·lectiu resa al carrer. Sota els ponts i en solars buits, i els divendres, dia de més afluència, tenen permís municipal per usar un cobert de la Fira de Lleida.
El pròxim ple de la Paeria, que se celebrarà a principi d'octubre, aprovarà la nova licitació, per procediment negociat, del solar del polígon El Segre per a la construcció d'un altre oratori. Només l'entitat Aloumma s'hi ha interessat.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es