viernes, 16 de septiembre de 2011

Interior també vol restringir l'ús del burca als carrers

16/09/2011, BARCELONA, ADRIÀ GALA, elpuntavui.cat
Es regularan els casos en què no es podrà dur el rostre cobert a l'espai públic
Es facilitaran les identificacions.
El Departament d'Interior té previst restringir la utilització al carrer del burca o d'altres elements que tapin de forma parcial o total el rostre, com ara el mocador o el passamuntanyes. L'objectiu d'aquesta mesura, que s'inclourà en la futura llei de drets i deures que tot just està començant a elaborar la conselleria d'Interior, és facilitar la identificació dels ciutadans a tots els nivells, també per motius de seguretat. Tal com ja va explicar aquest diari el 4 d'agost passat, la norma regularà els casos en què no es podrà portar el rostre cobert als espais públics. Ahir es va precisar que un d'aquests espais seran els carrers. Les enormes dificultats que tenen ara mateix els policies per poder identificar qualsevol persona que vagi amb la cara tapada és un dels problemes que es podrien evitar amb l'entrada en vigor de la nova normativa del govern, que es podria aprovar entre finals del 2012 i el 2013.
A banda de l'ús del nicab, la nova llei de seguretat i civisme en espais públics –que homogeneïtzarà les ordenances municipals– tindrà un capítol dedicat a la prostitució. També està previst que la llei inclogui una regulació de seguretat i civisme en casos de celebracions esportives multitudinàries, com les de Canaletes.
LA DATA
09-06-11
El TSJC dóna validesa a la prohibició
del burca en espais municipals aprovada per l'Ajuntament de Lleida.
Els ajuntaments, pioners

L'Ajuntament de Lleida va ser el primer de l'Estat que va aprovar una normativa que regula l'ús del burca i el nicab als edificis municipals. A banda de la capital del Segrià, en els darrers mesos una desena de ciutats més han tirat endavant ordenances o decrets en aquest sentit. Barcelona, Tarragona, Reus, l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma o el Vendrell han aprovat restriccions.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es