viernes, 30 de septiembre de 2011

El nou projecte de la mesquita de Torroella, a punt

29/09/11, TORROELLA DE MONTGRÍ, ALBERT VILAR, elpuntavui.cat
Els musulmans l'entren a l'ajuntament aquesta setmana
Es tirarà endavant si l'estètica de l'edifici s'adapta
L'Associació Cultural de Musulmans i Amics de Torroella de Montgrí entrarà aquesta setmana a l'ajuntament el projecte modificat de la mesquita, segons va explicar ahir el seu secretari, Rafik Bendaly. El projecte, que s'ha refet, després que el ple de l'Ajuntament va revocar el permís municipal atorgat per l'anterior govern per “mancances”, caldrà veure si s'ajusta al que vol el nou govern. “Si el projecte és el que hem parlat, endavant”, va afirmar l'alcalde, Jordi Cordón.

L'alcalde va explicar que després de revocar la llicència, l'1 de setembre passat, han tingut diverses reunions per mirar de consensuar una mesquita amb una estètica d'acord amb el seu emplaçament, al polígon industrial del municipi. “L'Ajuntament ja ha exposat una voluntat de com havia de ser la mesquita per la seva ubicació”, va assenyalar Cordón. En la proposta inicial, en què no hi havia minaret, sí que hi apareixien dibuixos daurats a les façanes i unes obertures d'estil musulmà. “La nostra voluntat és que l'impacte de la façana ha de ser diferent”, va sentenciar l'alcalde. Per això ja ha deixat clar que si el projecte executiu s'adapta a la demanda municipal, el govern torroellenc no tindrà cap problema a atorgar la corresponent llicència perquè les obres del temple puguin començar aviat. Ara els musulmans utilitzen un local i els divendres, dia principal, el convent dels Agustins.
LA DATA
01.09.11
Dia del ple
en què es va acordar revocar la llicència que havia atorgat l'anterior govern per fer la mesquita.
El balanç del govern, avui a l'Estartit

L'equip de govern de Torroella de Montgrí, format per CiU, L'EST i el PP, explicarà avui els seus primers dies al capdavant de l'Ajuntament als habitants de l'Estartit, després que ho fes, ara fa una setmana, amb els de Torroella. L'acte públic, que es basarà molt en el tema de la descentralització de l'Estartit, però també en el consell municipal, es farà a les vuit del vespre a la sala polivalent.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es