martes, 23 de agosto de 2011

Volen evitar la proliferació de centres de culte a Salt

23/08/2011, salt, Jordi Nadal
L'alcalde ha convocat un ple per aturar l'atorgament de noves llicències per a espais religiosos a Torre Mirona
La comunitat magribina vol fer-hi una mesquita i els evangelistes, una església
L'Ajuntament de Salt vol aturar la construcció de centres religiosos al polígon de Torre Mirona. L'alcalde, Jaume Torramadé, ha convocat per demà un ple extraordinari per suspendre la normativa que autoritza la construcció de centres de culte al polígon. Aquesta mesura ha estat determinada, sobretot, per l'entrada a l'Ajuntament, fa deu dies, d'una altra petició per construir un centre religiós a Torre Mirona. Els promotors del projecte són en aquest cas els membres de l'associació evangelista The Holy Ghost Fellowship International.

Repensar-ne els usos
Aquest centre de culte s'afegiria a la mesquita de gran capacitat que dues associacions magribines, Al-Hilal i Magribins per la Pau, tenen la intenció de construir al mateix polígon, tal com va anunciar l'alcalde durant el ple del juliol. Torramadé diu que amb aquesta mesura es preveu guanyar temps per “repensar” la normativa que va promoure l'anterior equip de govern, format pel PSC i ERC, per autoritzar la instal·lació de centres religiosos al polígon. Tot i això, s'aprovi o no la suspensió demà, no es podrà aturar la construcció de la mesquita sempre que el projecte constructiu es presenti dins el mes vinent. La raó és la certificació d'aprofitament urbanístic que el govern encapçalat per Iolanda Pineda (PSC) va emetre als promotors de la mesquita, i que els assegurava durant sis mesos la concessió de la llicència d'obertura (es va fer al març i caduca al setembre). Segons l'alcalde: “Amb la normativa que va aprovar l'anterior govern es corre el perill que Torre Mirona s'acabi convertint en un polígon de centres de culte i hem de reflexionar si és el que volem.” El document que se sotmetrà a la consideració del ple planteja com a possible solució a les necessitats de les diferents comunitats religioses de Salt la creació d'un espai multiconfessional que permeti tancar els centres que hi ha dins el nucli urbà i que no reuneixen les condicions necessàries per a l'activitat que s'hi desenvolupa.
El govern canviarà la llei
Torramadé havia criticat en diferents ocasions que l'anterior govern municipal tingués pressa per adaptar-se a la llei de centres de culte tot i que tenien deu anys per fer-ho. Sembla que els fets li donen ara la raó, ja que la vicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega, va dir ahir a Catalunya Ràdio que s'aixecarà aquest mateix mes l'obligatorietat dels municipis de reservar espais per a centres de culte i que deixaran la decisió a les mans de cada municipi. La llei de centres de culte la va aprovar el govern tripartit el 2009.
Darrera actualització ( Dimarts, 23 d'agost del 2011 02:00 )
Publicat a

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es