miércoles, 24 de agosto de 2011

Empreses de Salt es queixen del pla per a una mesquita

RAÜL MUXACH, SALT, 23 de agost del 2011, elperiodico.cat
L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), va admetre ahir que «diverses empreses han manifestat preocupació» davant la possible instal·lació d'una mesquita al polígon Torremirona, però va negar que el ple extraordinari convocat per demà amb el propòsit de suspendre durant un any la norma que permet obrir centres de culte en aquesta zona industrial obeeixi a la pressió empresarial. Torramadé va refusar també que la convocatòria del ple pretengui aplacar PxC, que ha cridat a una concentració dissabte contra la mesquita.
«No hi ha elements per autoritzar la concentració. No hi ha projecte per a cap mesquita», va dir l'alcalde. «Només hi ha dues entitats que van sol·licitar un certificat a l'anterior consistori en què se'ls diu que poden fer un centre de culte» i tenen fins a finals de setembre per presentar el projecte. Si compleixen els terminis, va afegir, la moratòria no els afectarà.

Mohammed Ataouil, portaveu d'Al Hilal -una d'aquestes entitats-, va assegurar que encara no tenen a punt el projecte. El col·lectiu, va dir, està «preocupat» i anirà «al ple a veure què passa». Per la seva part, la comunitat evangèlica Holy Ghost Fellow­ship International quedaria gairebé sense possibilitats de construir el seu temple, ja que el seu projecte és recent i no disposa de llicència municipal.

Torramadé veu «complicat» barrejar «feina amb culte» i es va preguntar si «interessa fer-ho, en un moment en què hem d'ajudar les empreses».

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es