lunes, 22 de agosto de 2011

La unitat dels musulmans a Occident i la qüestió de la identitat

UCIDCAT.INFO Lleida 20-08-2011
El passat divendres dia 19 d'agost de 2011, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i amb la col•laboració de la Comunitat Islàmica ALOUMMA de Lleida va organitzar una conferència sota el títol "La unitat dels musulmans a Occident i la qüestió de la identitat " a càrrec del professor M'Hammed Talabi procedent del Marroc.
La conferència va tenir lloc al pavelló número 3 de la Fira de Lleida, lloc llogat per la comunitat per a la celebració de l'oració durant tot el mes de Ramadà.
El ponent en la seva intervenció i després d'agrair als responsables de la comunitat per l'esforç que estan fent per presentar un islam modern i moderat als musulmans de Lleida, va parlar de la importància de moderació i la modernització en l'islam.

Després i en el desenvolupament del temari de la conferència va analitzar la situació de l'islam i dels musulmans a occident, l'augment de la dreta xenòfoba i el seu rebuig a l'islam i als musulmans europeus.
Subratlla Talabi que els musulmans a Occident han d'assumir la responsabilitat de participar en el desenvolupament dels seus nous països, i deixar de sentir estrangers. S'han d'integrar en la vida de forma positiva i activa, actuar des del principi de ciutadania amb tot el que comporta aquesta paraula.
Finalitza Talabi argumentant que la identitat musulmana no es contradiu ni es xoca amb les altres identitats, el musulmà ha d'actuar des de l'amor a Déu i a tot el que l'envolta.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es