lunes, 22 de agosto de 2011

El Musulmà a la Unió Europea, entre la germandat religiosa i la germanor regió

UCIDCAT.INFO Mataró 21-08-2011
El passat dissabte dia 20 d'agost de 2011, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i amb la col•laboració de la Comunitat Islàmica de Mataró i l'Associació Cultural Musulmana ALOUAHDA va organitzar una conferència sota el títol "El Musulmà a la Unió Europea, entre la germandat religiosa i la germanor regió" a càrrec del professor M'hammed Talabi procedent del Marroc.
Amb una presència massiva, el gran convidat a Catalunya en aquest sagrat mes de Ramadà, El Doctor M'HAMMED TALABI tracte temes de summa importància: Ser Musulmà Europeu és ser un home o dona de bé, fent el bé. La Ciutadania és el Bé Comú.
Els Valors Del Iman (fe): compartir el mateix Din: adorar Allah com El nostre Creador, Proveïdor i Jutge.
Els Valors de la Germandat: certament els Creients són germans, ser lleial al teu Din i el teu Umma,
Els Valors de Adamiya: germans per tenir el mateix pare Adam, no som animals socials, ni parlants ..., som Insan "ésser humà", no esclaus dels nostres instints.
Valors com La llibertat i la dignitat ens caracteritzen com humans, la Decència juntament amb la llibertat són els senyals de la nostra adamiya.
Ser Decent i lliure respectant la xaria és ser Muslim.

Cal dissipar i lluitar tres tipus d'analfabetisme:
Analfabetisme Religiós: cal una educació bàsica religiosa.
Analfabetisme civilització: Aprendre la cultura, la llengua la història, tradicions de la societat d'acollida és clau per a la plena ciutadania, també és deure Islàmic.
Analfabetisme clàssic lingüístic: és lamentable que la Umma de IQRAA "Lee" no llegeix ni escriu ...
La lectura dels textos sagrats ha d'anar acompanyada amb la lectura del context i de la realitat on estem vivint.
Què podrem aportar al vell Continent: Europa? Hem de conservar i protegir la civilització Occidental, perquè és acumulació i fruit de tota la humanitat, afegir la nostra espiritualitat.
Ser Ciutadà i musulmà és pertànyer al país, a la teva nova pàtria i participar en la societat, ser lleial i protegir el teu país i els teus paisans.
Que podrem fer per curar malalties socials com: el materialisme salvatge, la decadència de la família, l'individualisme? El tracte de la dona com objecte sexual: sol ús ...
Lloem Valors positius com la laïcitat, la democràcia, el Racionalisme, advoquem pel Diàleg, no al xoc de cultures, civilitzacions o religions. Allah ens crec d'un Home i una Femella, i ens ha fet tribus i nacions per conèixer-nos, conèixer l'altre obre la porta al respecte mutu i al diàleg, dissipa tabús i prejudicis; aquesta és la nostra assignatura pendent i el nostre projecte per a un futur millor : el projecte dels nostres fills, de tots.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es