lunes, 11 de julio de 2011

La gran festa anual dels nens/es de la Comunitat Islàmica de Sant Joan Despí

 UCIDCAT.INFO Sant Joan Despi 11-07-2011
El passat diumenge dia 19 de juny de 2011, la Comunitat Islàmica de Sant Joan Despí va organitzar una festa de fi de curs de l'any escolar 2010-2011. La festa va tenir lloc al centre cívic de les planes de Sant Joan Despí, situat al carrer J.F. Kennedy número 4. La festa es va iniciar a les 11:00h i va finalitzar a les 14:00h.
La festa es va desenvolupar sota el lema ``Com Donar una Bona Educació als nostres fills''

Després de la lectura de versicles del sagrat Alcorà pel Imam de la Mesquita AL Huda de la Comunitat, va prendre la paraula el president de la C.I. de Sant Joan Despí, Mohamed Akortal, que va agrair als pares, mares, membres de la comunitat assistents, als nens i als professors d'àrab i educació islàmica que han portat a terme aquest curs.
Taoufik Cheddadi que va assistir en representació de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), en la seva intervenció va parlar de l'educació en el món actual, subratllant que l'educació és un valor afegit que cal tenir en compte. Va parlar també del concepte d'educar la societat i el valor de viure i conviure, de l'educació per la diversitat, la tolerància i el respecte mutu.

Cheddadi va parlar d'un tema preocupant: el fracàs escolar, les xifres, comenta Cheddadi, són alarmants, lluitar conjuntament contra el fracàs escolar és la nostra assignatura pendent afirma Cheddadi.
El senyor ANTONI GUERRA ROJAS, president de l'àrea de serveis d'atenció a la persona, regidor de Seguretat de Policia Local i Protecció Civil i Regidor de Polítiques de Nova Ciutadania, en la seva intervenció i després d'agrair a la junta de la comunitat, als membres assistents a la festa i als alumnes per acabar el seu any escolar, va recalcar la necessitat del valor educatiu per construir una societat cohesionada intercultural, animant a la comunitat musulmana a seguir endavant;
En la seva rèplica al Sr. Cheddadi, va comentar les xifres del fracàs escolar a Catalunya que arriben al 40%, són xifres per posar-nos a treballar entre tots: pares, associacions administració, societat civil, mitjans de comunicació, etc.
La festa es va desenvolupar en un ambient dinàmic i alegre, on han participat els alumnes en les diferents competències programades en aquesta jornada.
Va finalitzar l'acte amb el repartiment de premis als alumnes gaudint d'una degustació on regnaven els típics dolços àrabs, té i begudes.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es