viernes, 30 de octubre de 2015

UCIDCAT organitza la segona jornada de formació dirigida als professors d'àrab i educació islàmica a la comarca del Bages.

UCIDCAT.INFO Manresa 30-10-2015 
Els passats dies dissabte i diumenge, 17 i 18 d'octubre de 2015, va tenir lloc la segona jornada de formació dirigida als professors d'àrab i educació islàmica a la comarca del Bages.
La jornada que va organitzar la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAD) i que va comptar amb la col·laboració de la Comunitat Islàmica del Bages i la Comunitat Islàmica de Manresa, i el suport de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Pluralisme i Convivència va tenir com a objectiu: 
Formació de Professors d'àrab i educació Islàmica i proporcionar-los experiència i coneixement avançat en aquestes matèries. 
Actualització i modernització dels mètodes pedagògics d'ensenyament d'àrab i educació islàmica. Identificar i analitzar els obstacles que impedeixen un desenvolupament positiu i rendible en l'ensenyament d'àrab i educació islàmica. 
Promocionar tècniques de comunicació entre el professorat amb l'objectiu d'intercanviar experiències i superar obstacles. 
El curs es va iniciar el dissabte a les 10:00h amb la recitació d'alguns versicles del sagrat Alcorà, recitats pel senyor Abdelaziz Idrissi, president de la Comunitat Islàmica de Martorell i membre del consell consultiu d’UCIDCAT. Després va prendre la paraula el senyor Abdellah Rahmani coordinador d'activitats de la Comunitat Islàmica de Manresa que va agrair a UCIDCAT per assumir l'organització d'aquesta jornada important a la comarca del Bages per primera vegada. També va agrair a la senyora Mercè Rosich Vilaró, segona tinent de l'alcalde i regidora d'Acció social, cooperació i igualtat, pel suport que està donant a la comunitat musulmana de la ciutat de Manresa amb l'objectiu de facilitar-la una integració positiva a la societat i una participació plena i activa. Després va prendre la paraula el senyor Abdellan Anhari, president de la comunitat Islàmica del Bages, que va agrair tant a UCIDCAT com a l'Ajuntament de Manresa pel suport que han ofert a les dues comunitats per dur a terme aquest curs. 

La senyora Mercè Rosich, Tinent de l'alcalde, en la seva intervenció va felicitar a les dues comunitats per la iniciativa subratllant que, semblants activitats són necessaris per encaminar una bona integració dels membres de la comunitat en la societat i per preparar futurs ciutadans amb una identitat forta i equilibrada. 
El president d’UCIDCAT, Mohamed El Ghaidouni, en la seva intervenció va agrair tant a les comunitats de Manresa com a la tinent de l'alcalde per l'esforç i per haver acceptat la iniciativa de la federació d'organitzar una jornada semblant a la ciutat de Manresa. El Ghaidouni va comentar que ensenyar l'àrab i l'educació islàmica no és una tasca fàcil, sinó és un procés complicat on el professor ha de tenir coneixement acadèmic, didàctic i pedagògic. 
Després va iniciar el curs el D. Chokri Hamrouni, membre del Centre Internacional de Formació Pedagògica (CIFOP) de Paris, que va agrair a UCIDCAT i a les comunitats participants a la formació. El curs es va incloure el programa següent: 
Realitat de l'ensenyament d'àrab i educació islàmica a Espanya (Catalunya en particular).
L’ensenyament d’àrab i d'educació Islàmica entre l'ensenyament objectiu i l'ensenyament competitiu.
Aspectes i especificacions artístiques i pedagògiques en el procés de preparació de llibres de textos per a l'ensenyament d’àrab i d’educació islàmica. 
L'ús de les teories modernes d'aprenentatge a l'hora de preparar una sessió d’ensenyament d’àrab i d’educació Islàmica. 
Paper de competències científiques i pedagògiques en el desenvolupament de l'ensenyament d’àrab i d’educació islàmica. 
Saber aprofitar els mètodes moderns d'ensenyament a l'hora d'explicar el contingut d'una sessió d’ensenyament d’àrab i d’educació islàmica. 
Tècniques de motivació de l'alumnat a l'àrea d'ensenyament d’àrab i d’educació islàmica. 
Mitjans educatius i activitats paral·leles a l'àrea de l'ensenyament d’àrab i d’educació islàmica. 
L'ús de la tecnologia i la comunicació en l'ensenyament d’àrab i d’educació islàmica. 
El curs va concloure el diumenge, 18 d’octubre de 2015, a les 14:00h amb la intervenció del senyor Abdellatif Abbou, Vicepresident de la Comunitat Islàmica del Bages, que va agrair als participants, al D. Chokri Hamrouni i a UCIDCAT insistint en la importància d'organitzar altres cursos per poder afavorir una formació contínua als professors d'àrab i educació islàmica i per tant garantir un ensenyament basat sobre la professionalitat, concloent l'acte amb el lliurament dels certificats als participants al curs.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es