martes, 20 de octubre de 2015

L’Ajuntament de l’Arboç posa en marxa la segona fase del projecte “Aprenent en la societat d’acollida”

L’Arboç, 5 Octubre de 2015 
La finalitat d’aquesta iniciativa es crear un espai d’aprenentatge lecto - escriptor per la població d’origen estranger que no ha rebut formació al seu país d’origen, que porten entre 5 i 10 anys al país d’acollida, i no han desenvolupat les habilitats comunicatives necessàries per establir unes relacions socials completament autònomes. 
La Regidoria de Serveis Socials, Benestar i Família de l’Ajuntament de l’Arboç ha activat la segona fase del projecte “Aprenent en la societat d’ acollida”. La finalitat d’aquesta iniciativa es crear un espai d’aprenentatge lecto - escriptor per la població d’origen estranger que no ha rebut formació al seu país d’origen, que porten entre 5 i 10 anys al país d’acollida, i no han desenvolupat les habilitats comunicatives necessàries per establir unes relacions socials completament autònomes.
En la seva primera fase, executada el passat mes de febrer, a través d’aquest projecte es va organitzar un taller de “Lecto - escriptura i Cultura Catalana” al qual hi van assistir més de 60 persones. En aquesta segona fase s’ha convocat una segona edició del taller de “Lecto - escriptura i Cultura Catalana” on es crearan tres nivells d’aprenentatge, en funció del grau d’alfabetització previ del que disposin els assistents, i que tindrà lloc a la Casa de Cultura fins el proper mes de desembre. A través d’aquest taller es contribuirà a millorar el coneixement oral i escrit de la llengua, així com la cultura, l’entorn legal, costums i tradicions de la nostra societat. Aquesta acció va destinada a pal·liar el risc d’exclusió social del col·lectiu de persones immigrants; afavorir el seu desenvolupament personal i social i potenciar la seva contribució a l’economia del territori i a l’enriquiment cultural. Tant el projecte “Aprenent en la societat d’ acollida” i com el taller de “Lecto - escriptura i Cultura Catalana” son iniciatives impulsades per la Regidoria de Serveis Socials, Benestar i Família de l’Ajuntament de l’Arboç amb el suport del Consell Comarcal del Baix Penedès i el finançament del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, del qual el municipi de l’Arboç n’és beneficiari.

1 comentario:

http://islamofcourse.com/ dijo...

As Salamu Aleikum :)
com m,agrada llegir bones notícies i bones iniciatives :)

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es