miércoles, 25 de marzo de 2015

Terrassa celebra la seva 13a edició de la Mostra de la diversitat cultural

UCIDCAT.INFO Mohamed Settati, a Terrassa el 24 de març de 2015 

El cap de setmana passat, dies 20, 21 i 22 de març de 2015, els ciutadans de Terrassa van gaudir del mosaic cultural que enriqueix la ciutat en el marc de la 13a edició de la Mostra de la Diversitat Cultural. Aquesta versió de la Mostra va conèixer la participació de dotze entitats més representatives a Terrassa i es va organitzar al Carrer de Provença de la rambla de Francesc Macià al districte 6, zona en la que va néixer la Mostra fa 25 anys i va anar celebrant cada dos anys.
Durant tres dies consecutius, La mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa que es va organitzar per l’Ajuntament i per la Comissió d’Entitats de Cultura Popular, va ser un punt únic de trobada, un gran espai de coneixement i un lloc obert d'intercanvi cultural entre els ciutadans de Terrassa que son de diferents col·lectius i arrels i que formen el teixit social de la ciutat.

L'Associació Cultural Musulmana de Terrassa va ser present, com en versions anteriors de la Mostra, i va participar amb la cultura marroquina tot representant el col·lectiu d'origen marroquí que resideix a Terrassa. L'acte d'inauguració va comptar amb la presencia de l'alcalde de Terrassa Sr. Jordi Ballart, el regidor de cultura Sr. Amadeu Aguado i els representants de col·lectius participants entre altres. A continuació l'alcalde de Terrassa Sr. Jordi Ballart va fer una visita oficial a les diferents estands instal·lats.
Per part del col·lectiu marroquí hi van assistir el hi van assistir el vice-cónsul Sr. Hicham Ghazal i la responsable d'assumptes socials Sra. Jamila El Ouardighi que van rebre, juntament amb el president de L'Associació Cultural Musulmana de Terrassa Sr. Ben el Fassi Mezouar, l'alcalde de Terrassa durant la seva visita a l'estand de l'associació i van tenir una conversació d'intercanvi d'opinions tot degustant el típic té i els tradicionals dolços marroquins.

El programa d'aquesta edició va ser variada i diversa incloent totes les aspectes culturals i tenint en compte la pluralitat d'orígens del ciutadans amb el petit detall que segui com els de gastronomia, actuacions musicals, folklore, vestit i objectes tradicionals de diferents territoris. El dissabte a la tarda el public va gaudir de la Cercavila a la Mostra amb el Bitxo del Torrent Mitger que van ser acompanyat pels ritmes i cançons de gralles i tabals de la colla. A més de les actes entre entitats que van tenir lloc a la biblioteca del districte i a la plaça del Primer de Maig es va destacar la posada en marxa el Primer Cicle de Cine Africà de Terrassa, al Centre Cívic President Macià. El diumenge i a l'escenari hi va haver més actuacions musicals i folklòriques.

1 comentario:

Diamante del sahara dijo...

Esta feria ha aportado diversas culturas a nuestra ciudad con una entrega y pasion inmejorable donde todos pudimos disfrutar de todo lo bueno de cada una de ellas. Fue todo aceptado y disfrutado con mucha pasion..Le doy las gracias al alcalde de terrassa y la la comunidad musulmana por contar con nosotros.

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es