miércoles, 25 de marzo de 2015

El president d’UCIDCAT convidat a un Col·loqui per la coordinadora de l'Àmbit de Reflexió Social (ARS) de Tarragona.

UCIDCAT.INFO Tarragona 25-03-2015 
Dijous passat, dia 19 de març de 2015, el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), el senyor Mohamed El Ghaidouni, acompanyat pel vicepresident i representant d’UCIDCAT a la província de Tarragona, el senyor Said El Motaki, va assistir a un col·
loqui organitzat pels partits d'esquerra de la província de Tarragona per intervenir sobre el tema de Fonaments per consolidar un Islam Català. A aquest col·loqui han assistit membres de diferents partits d'esquerra, regidors de l'ajuntament de Tarragona i el senyor Xavier Sabaté, diputat del PSC al parlament de Catalunya, entre altres. El Ghaidouni i després d'agrair a la coordinadora de l'ARS, la senyora Ana Santos, per la invitació, va realitzar una intervenció de 30min, on explicava des d'una perspectiva jurisprudencial islàmica, què vol dir ser musulmà en una societat Occidental?, què són les limitacions de dur a terme la pràctica religiosa musulmana en una societat Laica o aconfessional?.
El Ghaidouni va subratllar en la seva intervenció que mentre que la majoria dels Imams a Catalunya no dominen l'idioma, manquen d'un coneixement de la realitat cultural i històrica d'aquest país, no podem parlar de la integració de l'islam i dels musulmans en el teixit social Català i per tant no podem parlar d'una normalització de la pràctica religiosa musulmana en la societat. La participació de la comunitat musulmana en la societat passa per l'educació i solament l'educació. Va recalcar El Ghaidouni. Després es va obrir un debat entre els presents sobre les polítiques de gestió que estan duent a terme els ajuntament en el relacionat amb la llibertat religiosa com la llicència de llocs de culte, el tema del us del Hijab o el Burka en espais públics, el tema dels cementiris per a musulmans, etc.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es