martes, 12 de noviembre de 2013

La Comunitat Islàmica de Manresa organitza la cinquena jornada intercultural de portes obertes

UCIDCAT.INFO Manresa 12-11-2013 
La Comunitat Islàmica de Manresa, Mesquita carrer de la Sèquia, va organitzar, el dissabte 09 de novembre 2013, amb el suport de la Direcció General d´Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Pluralisme i Convencia del Ministeri de Justícia i en col·
laboració amb la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), la seva cinquena jornada intercultural de portes obertes sota el lema: “cap a un espai mediterrani de valors, de convivència i de solidaritat”. La jornada va comptar amb la participació del Director General d´Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Enric Vendrell; del president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya; el Sr. Mohamed el Ghaidouni; de la germana Sor Lucia Caram, de Joan Hernández, President del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) i d´altres representants del món polític i de la societat civil i religiosa.
El moderador de la trobada, Abdeslam Ben El Fassi, en representació de la comunitat islàmica de Manresa, va assenyalar que, com musulmans d´aquest país, estem convençut dels reptes, de la sensibilitat d´aquest àmbit i de la necessitat de continuar treballant junts per contribuir amb els millors valors de la nostra cultura amb l´objectiu d´enriquir i de participar en la construcció i la consolidació de la cultura del país on vivim, perquè les cultures no saben de fronteres, són un patrimoni de tota la humanitat. Y si hem escollit el lema d´aquesta jornada: “cap a un espai mediterrani de valors, de convivència i de solidaritat” no es per excloure als altres espais, sinó perquè considerem que el mediterrani ha sigut sempre la cuna i el punt de trobada de les grans civilitzacions, cultures i religions i per tant volem contribuir amb aquestes iniciatives a consolidar totes les lliçons que ens ha donat el mediterrani al llarg de la historia, especialment els valors d´unió, de convivència, de diàleg i de solidaritat entre els pobles i les cultures, molt lluny de totes les idees egocentristes, de totes formes d´integrismes, de radicalismes absurdes i de confrontació que no porten enlloc com s´ha demostrat suficientment. El que volem amb actes d´aquest tipus és ser una comunitat oberta a la societat i compromesa amb el diàleg interreligiós que es va iniciar des d’aquesta ciutat liderat per la nostra apreciada germana Sor Lucia Caram. Aquests objectius no serà fàcil aconseguir-los sense una llei justa de llocs de culte, perquè la que existeix ara no ajuda a la normalització del fet religiós, tampoc ajuda a la construcció d´un projecte ciutadà cultural comú, perquè la cultura d´un país la construeix la gent normal i corrent i no quatre gats, com ho va afirmar un escriptor català. Per la seva part, la germana Dominica, Sor Lucia Caram, va agrair la visita del Sr. Enric Vendrell destacant la importància de la creació d´una Direcció General d´Afers Religiosos a Catalunya qui ha pogut vetllar per l´organització de l´àmbit religiós. Va afegir que s´ha de deixar de veure a l´altre com si fos una amenaça i que s´han de consolidar les iniciatives del diàleg Interreligiós que es va iniciar a Manresa.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es