sábado, 15 de junio de 2013

“l´acció feminista islàmica en occident: realitat, necessitats y perspectives”.

UCIDCAT.INFO   Manresa 15-06-2013 

Més de 250 dones assisteixen a la segona trobada sobre la dona musulmana a Manresa sota el títol: “Cap a una participació activa de la dona musulmana a la societat”.
 La Comunitat Islàmica de Manresa “Mosaâb Ibn Omaïr”, Comissió de la Dona , va organitzar amb el suport de la Fundació Pluralisme i convivència i la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya la segona trobada sobre la dona sota el títol: “Cap a una participació activa de la dona musulmana a la societat”. Els convidats a desenvolupar i dinamitzar aquesta formació van ser la professora i periodista Naïma Ben Yaich, professora i periodista marroquí i el Sr. Noureddine Bensbih El Imrany, sociòleg i professor de filosofia durant mes de trenta anys.
El primer dia de la trobada va ser destinat a analitzar “l´acció feminista islàmica en occident: realitat, necessitats y perspectives”. Va començar fent referència a la seva experiència a l’àmbit de la dona des dels anys vuitanta, especialment al seu país, les diverses dificultats qui va tenir que fer front solament pel fet de ser dona. Va insistir que amb perseverança, treball continuo i ben fet es pot superar totes les barreres que es poden posar-se enmig. En quan a la situació de la dona musulmana a Espanya, Catalunya i a Europa va assenyalar que la situació es molt millor pel ampli marge de llibertats que es respira i la llarga experiència que ha acumulat la dona europea en defensa dels seus drets malgrat les crítiques que es poden formular. Després va parlar del paper de la dona a las societats musulmanes i va fer una comparació entre la situació de les dones al món musulmà i a l´àmbit europeu qui va donar una gran prioritat a la formació de les seves dones i va concloent que les dones en general i les dones musulmanes de manera especial han sigut sempre cridades a fer el bé en aquest món al mateix nivell que el seu company l´home. Per aconseguir aquests objectiu va posar com a condició la necessitat de la formació i l´aprenentatge per ser un element actiu a la societat. Per la tarda es va organitzar una conferencia sobre el paper del voluntariat en moments de crisi: propostes i solucions. La xerrada va ser pronunciada pel professor i sociòleg Noreddine Bensbih el Imrany qui va explicar l´origen del concepte del voluntariat a l´islam i la seva posterior relació amb els valors de solidaritat i el voluntariat a la cultura europea assenyalant que no n´hi ha cap contradicció entre els dos conceptes, va animar als assistent a implicar-se en les entitats que treballen en aquest àmbit i que compten amb llarga trajectòria com es el cas de la Creu Roja, la Llluna Vermella i altres ONGs qui estan al servei de la societat civil. Considera que la crisi l´hem de considerar una oportunitat per tornar a reconstruir els valors de la solidaritat. Els protagonistes de la jornada han sigut les dones que han demostrat un gran interès per seguir amb precisió totes las conferencies, intervencions i preguntes de les assistentes qui han superat les 250 dones.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es