viernes, 21 de junio de 2013

Els oratoris del nucli urbà de Lloret s'hauran de distanciar

JORDI GONZALO 21/06/13 elpuntavui.cat 

El ple aprova que no es pugui obrir cap centre de culte a menys de 300 metres d'un altre CiU, el PSC i ERC hi voten a favor, el Millor s'absté i el PP i ICV-EUiA hi voten en contra, per motius diferents.
El ple de Lloret de Mar va aprovar ahir mesures més restrictives per obrir nous oratoris. Amb la modificació del POUM aprovada ahir, a partir d'ara un centre de culte no es podrà instal·lar a menys de 300 metres d'un altre. “És una situació complicada i difícil que demana cedir per part de tots”, va explicar Jordi Martínez, tinent d'alcalde de Seguretat. I és que aquesta restricció a l'hora d'obrir nous centres no estava prevista en l'aprovació inicial feta al setembre, sinó que s'hi va afegir fruit d'una al·legació dels veïns.
De fet, Martínez va demanar disculpes per no haver parlat aleshores amb les entitats. ERC, soci de govern de CiU que al setembre es va abstenir, ahir hi va votar a favor perquè s'havien recollit les peticions dels veïns. “El govern ha fet una proposta que potser no era la millor de les possibles, però és la possible”, va assegurar el republicà Jordi Orobitg. El PSC hi va votar a favor, tot i mostrar-se més partidari de la proposta que no incloïa el distanciament. Tot i això, els socialistes van aplaudir que s'hagi recollit la voluntat dels veïns. “Amb l'aprovació de la modificació, donem resposta a la demanda de les comunitats religioses per garantir el seu dret a culte”, va dir Joan Bernat. El Millor es va abstenir i va posar en relleu que ni comunitats religioses ni veïns estaven satisfets amb la proposta. “Tenim una problemàtica que no existia i que els darrers anys s'ha creat”, va assegurar Marc Fuertes, que va recordar que pel Millor “els centres de culte ja estan bé”, i que “si n'hi ha d'haver de nous haurien d'anar a la zona industrial”. ICV-EUiA i el PP s'hi van oposar per motius molt diversos. Els ecosocialistes van assegurar que amb la distanciació dels centres de culte “s'allunyen els centres de culte d'on viuen les persones”, segons va dir el regidor Javier Rodríguez-Pacios, que va afirmar que així “se'ls condemna a anar als polígons industrials”. En canvi, el PP es va mostrar taxativament en contra que es facin centres de culte al nucli urbà, va dir Enric Martínez, que va sentenciar: “Ens fa por que Lloret de Mar es converteixi en la ciutat dels centres de culte de la comarca.”

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es