jueves, 17 de enero de 2013

L'Associació Ciutadania pel Desenvolupament organitza una jornada informativa dirigida als tutors i pares d'alumnes de la IES Nicolau Copèrnic de Terrassa

 UCIDCAT.INFO Terrassa 17-01-2013 
Youssef Aarabi Dilluns passat, dia 14 de gener de 2013, l'Associació Ciutadania pel Desenvolupament va organitzar una xerrada informativa dirigida als tutors i pares dels alumnes de la IES Nicolau Copèrnic de Terrassa. La xerrada va tenir lloc entre les 12:00h i les 13:30h a càrrec del senyor Taufik Cheddadi Islamòleg i Imam de la Mesquita Badr de Terrassa. Cheddadi va iniciar la seva intervenció plantejant tres preguntes fonamentals: Qui som?, Que volem? I com ho aconseguim? A mesura que Cheddadi ha anat detallant la resposta a aquestes preguntes, els pares i tutors es van implicar-se en el tema aportant, cadascun des de la seva perspectiva, interessantíssimes idees.
Cheddadi va subratllar en la seva intervenció que l'anàlisi de la situació dels alumnes en el col·legi no ha de ser des d'una perspectiva d'immigració, sinó de ciutadania. Tots som ciutadans i davant la llei tots tenim els mateixos drets i obligacions; va recalcar Cheddadi. Els pares van afirmar en les seves intervencions que volen que els seus fills estudiïn, treuen bones carreres i per tant tenir un bon treball implicant-se de forma positiva al desenvolupament de la societat. Cheddadi va comentar als pares que la relació que han de mantenir amb els seus fills ha de basar-se en la confiança i la comunicació entre pares i fills. Cal implicar al nen a prendre les decisions relacionades amb el seu futur, va comentar Cheddadi. Les preguntes i els dubtes d'alguns pares van donar lloc a un anàlisi de diversos conflictes de caràcter cultural, sobretot els relacionats amb les activitats que organitza l'escola: festes, excursions, colònies, etc. La situació econòmica de diversos pares impedeix la participació dels seus fills en activitats extraescolars. Alguns pares van comentar també el tema del menjador quan no es facilita productes halal als alumnes de confessió musulmana. Tant els tutors com la direcció del col·legi van comentar que des del col·legi s'intentarà respectar les diferents confessions, ajudar als alumnes que no poden pagar les despeses de les activitats extraescolars per poder participar també i optar per la mediació davant els conflictes d'índole cultural o religiosa.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es