miércoles, 16 de enero de 2013

La comunitat Islàmica de Piera inaugura la seva nova Mesquita

UCIDCAT.INFO Piera 16-01-2013 
El passat dia 05 de gener de 2013, la Comunitat Islàmica de Piera va inaugurar la seva nova Mesquita com a seu de la comunitat. La celebració de la nova seu va comptar amb la presència del president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), Mohamed El Ghaidouni, el tresorer d’UCIDCAT, Hassan El Ars i el coordinador d’UCIDE a Catalunya, Hassane Bidar. Després de l'oració d’Almaghreb, els membres de la comunitat van assistir a una conferència sota el títol “El rol de la Mesquita en la vida del musulmà” del senyor Taoufik Cheddadi Imam de la Mesquita Bdr de Terrassa. Després de felicitar als membres de la comunitat de l'esforç invertit per aconseguir aquest projecte, Cheddadi va afirmar que la paraula mesquita ha estat esmentada 28 vegades a l'Alcorà, subratllant que les mesquites són llocs per a la regeneració del nostre poder espiritual per mitjà de les oracions, el record d’Allah, la lectura d’Alcorà i les suplicacions.Són els llocs on més freqüenten els àngels, on la pau i la tranquil·litat regnen va recalcar Taoufik.

Un centre d'aprenentatge: 
L’Islam és la religió d'ensenyament. El seu miracle és un miracle, racional. És un Llibre. La primera revelació es va tractar d'aprendre, de llegir i d'escriure. La mesquita era el col·legi, l'institut i la universitat. 
El rebre dignataris i delegats: 
Molts delegats i dignataris venien per conèixer, o negociar un tractat o concloure arranjaments. El lloc de recepció era la Mesquita del Profeta. Les visites més importants que més indicaven la tolerància de l'Islam eren els delegats Cristians de Najan, que eren del Sud Oest, a la frontera amb Iemen. Quan arriba l'hora d'oració per a ells van resar en la mateixa mesquita. 
La sala de justícia: 
Era el tribunal on el missatger feia de jutge i solucionava els problemes entre musulmans, jueus i politeistes. La mesquita pels sense sostre i els que no tenen per menjar Molts musulmans que van immigrar amb el Profeta eren solters, sense llars i molt pobres. Ells es van quedar en la Mesquita. Se'ls coneixia com la gent de Suffah. Abu Hurayra era un d'ells. La mesquita com a lloc d'infermeria: Una de les companyes del Profeta amb el nom de Rufayda solia atendre a la gent malalta en la Mesquita del Profeta. En la seva tenda, en la mesquita, va atendre a Sa'd bin Mu'adh fins que aquest va morir. 
Un lloc d'entreteniment en ocasions especials: 
El Profeta (sas) deixo que els Abysinios fessin ball folklòric i Aisha es recarregava sobre l'espatlla del Profeta veient el seu ball. La mesquita ha de servir les funcions necessàries per als Musulmans, tals com 
a) La sala d'oració satisfà els requisits de salut, com a ventilació, calefacció i llum.
b) El tenir una secció per a dones Musulmanes amb totes les facilitats. 
c) El tenir una biblioteca, una cambra de lectura, un saló de conferència i un saló de funció social. 
d) Un lloc per ensenyar l'Alcorà i ensenyar als nens en diferents matèries.
e) Un lloc d'esbarjo, un saló per a nens joves perquè passin el seu temps lliure. 
f) Una petita clínica per a tracte d'emergència i per a serveis funeraris.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es