martes, 2 de octubre de 2012

Presentació del llibre “Drets humans i religió a Catalunya”, de Daniel Arasa (Pagès editors)

UCIDCAT.INFO Barcelona 02-10-2012
L’acte de presentació tindrà lloc el proper dimarts 2 d’octubre a les 19.30h al Saló de Graus de la Universitat Abat Oliba CEU. c/ Bellesguard, 30, de Barcelona.
 L’acte de presentació del llibre Drets humans i religió a Catalunya, de Daniel Arasa, publicat per Pagès editors, estarà presidit pel Magnífic Sr. Carlos Pérez del Valle, rector de la UAO. Serà presentat pels senyors Xavier Puigdollers Noblom, Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Jordi López Camps, ex Director General (etapa Pasqual Maragall) i Lluís Pagès Marigot, director de Pagès editors. Al llegir el manuscrit per a escriure el pròleg, Miquel Roca i Junyent augura que aquest serà un llibre polèmic i diu que altres autors l’haguessin pogut escriure també però no s’han atrevit.
Segons Miquel Roca i Junyent, en aquests moments, el debat sobre laïcitat i laïcisme és el reflex d’una certa incapacitat col·lectiva de generar un escenari adequat per a la tolerància religiosa. Costa d’acceptar que la creença religiosa conformi i s’integri en la personalitat de l’individu. La llibertat de la pròpia identitat vol separar-se de la seva dimensió religiosa, com si aquesta fos alguna cosa que s’hagués de definir col·lectivament més enllà de la voluntat i la consciència del propi individu. [...] La conflictivitat s’accentua quan la religió i la política es confonen en una mateixa cosa. A Drets humans i religió a Catalunya Daniel Arasa afirma que hi ha una llibertat amenaçada, la llibertat religiosa. Amb una clara vulneració dels drets humans. La llibertat religiosa és un dels índex més clars per a saber si (a un determinat país) es respecten els drets humans. Perquè si no hi ha llibertat religiosa sens dubte també estan afectades altres llibertats com les d’expressió, de reunió, de manifestació. Els drets humans no son divisibles.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es