domingo, 9 de septiembre de 2012

El conflicte per les pregàries del divendres al carrer a Badalona, a punt de solucionar-se

J. S. / Badalona, elperiodico.cat 06-09-2012
 Els fidels emparaulen una nau al barri del Remei i el consistori prorrogarà la cessió del pati d'un institut mentre l'adeqüen.
La comunitat pakistanesa de Badalona podrà tornar a resar aquest divendres al pati de l'antic institut de Sant Roc, que fins a la setmana passada tenia temporalment llogat a l'ajuntament. Tot apunta a aquesta possibilitat malgrat que l'acord entre les dues parts ha finalitzat i que els fidels ja haurien de tenir un lloc alternatiu per no haver de tornar a resar al carrer.
Els pakistanesos confirmen que ja tenen emparaulada una nau industrial del barri del Remei per traslladar-se quan els sigui possible. L'alcalde, Xavier García Albiol, assegura que si el compromís és ferm no té cap problema a prorrogar la cessió de l'espai municipal: "Hi sóc per solucionar problemes i no per generar-ne de nous". Xavier García Albiol i el portaveu del Centre Islàmic Camí de la Pau, Muhammad Iqbal, s'han trobat aquest dijous en un acte oficial de l'alcalde al barri de Sant Roc. Encara que només s'han saludat uns segons, Iqbal ha pogut traslladar a Albiol que la comunitat pakistanesa està a punt de tancar un preacord amb el propietari d'una nau del barri del Remei, on es traslladarien les pregàries dels divendres. El trasllat definitiu, per tant, podria trigar encara uns mesos, però l'alcalde no hi veu cap problema. Tal com ha explicat diverses vegades, el polític del PP ha tornat a reiterar que l'objectiu és que s'acabin les oracions al carrer i que la comunitat islàmica trobi un lloc alternatiu per resar: "Ara és evident que tenen voluntat de fer-ho i no hi veig cap problema que mentrestant segueixin de lloguer"

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es