lunes, 16 de abril de 2012

Jornada oberta dirigida a les dones musulmanes del Valls Oriental

UCIDCAT.INFO 16-04-2012 Granollers
Dissabte passat, dia 07 d'abril de 2012 i al marc de la segona trobada islàmica del Valls Oriental, va tenir lloc una jornada oberta dirigida a les dones membres de la Comunitat Islàmica Achoura de Granollers.
A la jornada ha estat convidada com a ponent la professora Fatima Zouhra procedent de Menorca. La jornada va tenir lloc a la seu de la comunitat Achoura entre les 11:00h i les 13:00h.
Fatima va desenvolupar la seva ponència en la presència de moltes dones procedents de diverses comarques catalanes. La professora i després d'agrair als membres de la Comunitat que han organitzat la trobada i la presència de les dones, va comentar que el desenvolupament de la societat es basa sobre l'esforç dels ciutadans i ciutadanes, i que avui dia no és acceptable l'absència de la dona ni la seva limitació en tavernes domèstiques. “La dona ha d'implicar-se en el teixit social, cultural i econòmic del país on viure” ha subratllat la ponent.

La ponent va analitzar també la situació de la dona musulmana immigrant, la marginació d'una gran part d'aquestes dones i els problemes d'integració i de comunicació que tenen a l'hora de contactar-se amb la resta dels ciutadans. Comenta que la dona musulmana ha d'aprendre l'idioma per poder dur a terme una bona gestió de la seva família, acompanyar als seus fills i sobretot defensar-se quan fa falta.
Després de la intervenció la professora va haver de contestar a moltes preguntes de les dones que han assistit a la xerrada. Ha estat una participació notable, sobretot quan es va tractar de temes relacionats directament amb la dona i amb la seva realitat i vivències.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es