viernes, 9 de marzo de 2012

De Gispert lloa el diàleg interreligiós en l'obertura de la jornada 'Identitat, harmonia interconfessional i social'

Dimecres, 7 de març de 2012. Palau del Parlament
La presidenta, Núria de Gispert, ha obert aquesta tarda al Parlament la jornada 'Identitat, harmonia interconfessional i social', que ha organitzat el Grup de Treball Estable de Religions (GTER). En el discurs ha elogiat el diàleg interreligiós, perquè fomenta, ha dit, "la concòrdia i la convivència" entre creences.
De Gispert ha assegurat que "qualsevol impuls per conèixer el fet religiós és positiu i fecund" i que el diàleg interconfessional serveix per "fer pedagogia del respecte i per combatre pors i estereotips". En aquest sentit, ha reconegut la tasca del GTER, "un punt de referència del diàleg entre religions" i "un model per a altres països que ens ha d'omplir d'orgull i que projecta Catalunya".

A l'acte també hi han intervingut el president del GTER, Mohammed Halhoul, que s'ha referit a la diversitat religiosa com un fet "important i inqüestionable", i els directors d'afers religiosos de la Generalitat i l'ajuntament de Barcelona, Xavier Puigdollers i Ignasi Garcia Clavel respectivament, que l'han tancat. A més, hi han assistit els diputats Glòria Renom, Elena Ribera, Francesc Bragulat (CiU), Laia Bonet (PSC), Sonia Esplugas (PPC) i Joan Puigcercós (ERC).
La jornada ha analitzat els diversos vessants de la religió amb ponències i ha servit per tancar la setmana mundial per l'harmonia interconfessional.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es