miércoles, 25 de enero de 2012

UCIDCAT participa al II Fòrum Català de Teologia i Alliberament a Barcelona

UCIDCAT.INFO Barcelona 24-01-2012
Amb el lema “Som més dels que ens creiem”, un grup d'entitats i persones a títol individual ha convocat el II Fòrum Català de Teologia i Alliberament (FCTiA), que ha tingut lloc els dies 21 i 22 de gener a l'Escola Pia del carrer Diputació 227 de Barcelona. Entre els convocants hi ha entitats de diferents àmbits i de tradició tan cristiana com islàmica.
La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) va participar a aquest II Fòrum amb tres intervencions impartits pel:
  • Taoufik Cheddadi: La violència en nom de Deu en el taller de pau i reconciliació.
  • Pere Vila Abellon (Muhammed): La Cesta del Baraka (La Vendició), va ser presentat al taller de austeritat solidaria; un banc de aliments per tothom.
  • Yusuf soldado: La doble dimensió del ésser humà: la material i la espiritual en el taller de espiritualitat alliberadora.

Durant els dos dies de la trobada se han celebrat més de 50 tallers de reflexió agrupats en tres eixos temàtics: espiritualitat alliberadora, pau i reconciliació i austeritat solidària
El Fòrum Català de Teologia i Alliberament va ser un espai oberta a tothom, que va tenir com a objectiu afavorir una vivència alliberadora de l'espiritualitat. És l'expressió catalana dels Fòrums Mundials de Teologia i Alliberament, que se celebren en el marc dels Fòrums Socials Mundials.
La idea d'impulsar el FCTiA va néixer a Belém, al Brasil, durant la celebració del Fòrum Mundial de Teologia i Alliberament del 2009. Des de llavors s'ha anat fent xarxa amb totes les persones que han volgut participar en el projecte. El gener del 2010 es va celebrar la primera trobada a Barcelona, a la qual van assistir prop de 500 persones, i una nodrida representació del fòrum va participar al Fòrum Mundial de Dakar el febrer del 2011.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es