jueves, 22 de diciembre de 2011

VUITÈ CONGRÉS DE L’UNIÓ DE COMUNITATS ISLÀMIQUES DE CATALUNYA: Sessió inaugural

UCIDCAT.INFO Prat de Llobregat 16-12-2011
Amb la projecció del vídeo del congrés anterior que va durar uns 10 minuts, el Sr. Mohamed El Ghaidouni president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) dona la benvinguda als congressistes i dona també les gràcies a tots els que van fer possible aquest congrés. Es guardona als convidats especials d’aquesta edició: la Sra. Khadija Moufid, presidenta de l’associació nacional ALHIDN guanyadora del primi ACHARIKA 2011 del voluntariat, i Sr. Francesc Torralba per ser nominat pel papa consultor del pontifici consell per la cultura.
El senyor Sr. Riaÿ Tatary, president d’UCIDE pren la paraula i menciona que la ensenyança islàmica requereix un seguiment rigorós per formar part d’una societat sensible, de la qual tots som components i que hem de portar a terme en un procés d’integració total.

Es dóna la paraula al Senyor Xavier Puigdollers, director de la Direcció General d’Afers Religiosos. Agraeix la invitació d’UCIDCAT per assistir al congrés. Parla en nom del govern del qual n’és representant. S’ha mostrat interessat en veure la participació de la comunitat musulmana per formar part d’una societat equilibrada i harmonitzada. Ha insistit en que cada persona te el seu dret en creure en la seva pròpia religió amb una implicació social que uns valors de complicitat per empènyer endavant aquest moviment d’integració de ventall tan gran de costums, religions i cultures diferents.
Va parlar també de Catalunya com a seu que rep una diversitat religiosa des de diferents punts del món. Comentava a més que en temps delicats, donar-se la mà per fer un gest d’adaptació cultural/religiosa en aquest tipus de debat/reflexió , per ajudar a trobar solucions oportunes per a la convivència.
” Debatre, escoltar i enfocar el futur” han sigut les paraules amb les que el Sr. Puigdollers ha conclòs la seva intervenció de benvinguda.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es