sábado, 24 de diciembre de 2011

LA PRACTICA RELIGIOSA ENTRE EL PUBLIC I EL PRIVAT: Francesc Torralba

UCIDCAT.INFO Prat de Llobregat 16-12-2011
El passat divendres, dia 16 de desembre de 2011 i en el marc del vuitè congrés d’ucidcat 2011, va tenir lloc una conferencia a càrrec del Dr. Francesc Torralba i Roselló sota el títol “LA PRACTICA RELIGIOSA ENTRE EL PUBLIC I EL PRIVAT”.
La conferencia va ser moderada per Taoufik Cheddadi, qui va presentar al ponent després va agrair al participants al vuitè congrés.
El Dr. Torralba va agraeix a UCIDCAT per haver-lo convidat i també d’haver plantejat com a tema de debat del congrés ”la pràctica religiosa entre el públic i el privat”.
Basant-se en la seva tesi que proposa defensar que hi ha dos tipus de manifest religiós: privat (íntim) i públic. Manifesta a més que és un del temes centrals de les societats occidentals.
Comenta que partint de la bibliografia que es publica sobre el lloc de la religió en la societat occidental, el gran debat és, què pertany a l’esfera pública i què pertany l’esfera privada?
Sobre la pràctica religiosa a l’esfera pública ha explicat quins són els criteris ètics que haurien de regular l’expressió de la vivència religiosa en l’esfera pública.
Finalment, es va proclamar en contra d’aquells plantejaments segons els quals la experiència religiosa ha de privatitzar-se absolutament.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es