viernes, 30 de diciembre de 2011

LA PRACTICA RELIGIOSA ENTRE EL LAÏCISME I LA LLEI DE DE LLIBERTAT RELIGIOSA: SAMIR BOUDINAR

UCIDCAT.INFO Prat de Llobregat 17-12-2011
El dissabte 17 de desembre de 2011 i al marc del vuitè congrés de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) va tenir lloc la conferencia titulada “LA PRACTICA RELIGIOSA ENTRE EL LAÏCISME I LA LLEI DE DE LLIBERTAT RELIGIOSA” impartida pel Doctor Samir Boudinar.
El ponent va mostrar el seu agraïment a UCIDCAT per la invitació. Desprès comença posant l’accent sobre la importància del tema de la ponència partint de diverses consideracions, entre les quals; la forta reaparició de la religió en moltes societats i la seva influencia com a factor principal de diàleg i de decisions.

La segona consideració és el debat creixent al voltant de la qüestió religiosa i la seva presència en la societat en general. Segons el ponent no hi ha cap societat europea lliure del debat sobre la seva identitat, la diversitat religiosa, el laïcisme, etc.
La tercera reflexió se centra sobre els resultats d’aquest retorn a la religiositat i el seu impacte sobre l’àmbit privat i l’àmbit públic.
Per la importància de la ponència, ho va introduir amb dues idees principals:
- context intel·lectual del laïcisme i de la pràctica religiosa en Europa.
- La nostra responsabilitat comuna i la nostra aportació com a ciutadans en el desenvolupament d’un escenari de justícia, pluralisme i llibertat que garanteixen el màxim grau possible de la pràctica religiosa.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es