martes, 1 de noviembre de 2011

"La participació de la dona musulmana és un projecte estratègic de UCIDE"

UCIDCAT.INFO Ripollet 30-10-2011
El passat diumenge dia 30 d'octubre de 2011, i dins el marc de la primera trobada de la dona musulmana a Catalunya, organitzat per la Comunitat Islàmica de Ripollet i amb la col·laboració de la Unió de Comunitats islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), va tenir lloc una trobada oberta amb el president de la Unió de Comunitats Islàmiques d'Espanya (UCIDE), el senyor Riay Tatary.
La trobada va tenir lloc a la seu de la comunitat des de les 15:30h fins a les 17:00h aproximadament. Tatary en la seva intervenció dirigida a les dones assistents a la trobada i després d'agrair als organitzadors de la trobada, va comentar que el tema de implicació de la dona musulmana en l'àmbit associatiu és un projecte estratègic de UCIDE. Comenta Tatary que les dones musulmanes han de dur a terme el paper important a l'hora de implicar-se en el desenvolupament de les comunitats islàmiques i de les associacions del col·lectiu musulmà.

Insisteix Tatary que el treball associatiu i per tant el treball voluntari és un compromís espiritual del musulmà abans de ser un compromís cap a la comunitat. Va explicar també que els projectes dissenyats han de tenir en consideració dues dimensions molt importants; l'espai on es realitzarà el projecte i el calendari temporal de la realització. Va Insistir en què els actors abans d'iniciar l'acció han de diagnosticar la realitat del present i predir els possibles obstacles al futur.
Tatary va subratllar les dificultats que tenen les dones musulmanes a l'hora de la seva implicació en l'àmbit associatiu, dificultats que, Tatary, relaciona amb els costums i no amb els principis de la religió musulmana.
Tatary va concloure parlant de la importància de l'educació dels nens, una educació que afavoreix la integració positiva i la participació plena d'aquests joves en la societat. Comenta al final que la unitat familiar ha de jugar el seu paper fonamental a l'educació i la preparació d'aquests nens per al futur.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es