El passat diumenge dia 30 d'octubre de 2011, i en el marc de la primera jornada de dones musulmanes de Catalunya, organitzada per la Comunitat Islàmica de Ripollet amb la col·laboració de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), va tenir lloc una conferència sota el títol "el treball associatiu islàmic: realitat i perspectives del futur" impartida per la doctora Bouchra El oumari, doctora en Biologia de la Universitat de Barcelona.
Bouchra en la seva intervenció va analitzar la realitat del treball associatiu islàmic en general i la implicació de la dona musulmana en l'àmbit associatiu islàmic en particular. Bouchra comenta que la dona musulmana a Catalunya ha de treballar més per preparar-se en dur a terme el seu paper important colze a colze a l'home per la implicació en el desenvolupament de la societat, un desenvolupament que exigeix a la dona musulmana una preparació especial com el coneixement del entorn cultural i social de la societat on vol actuar.
Bauchra ha insistit en la importància del treball voluntari i va comentar que la voluntarietat forma part de la missió dels actors musulmans.
Comenta la doctora que, un dels àmbits on la dona musulmana pot aportar molt és l'àmbit educatiu, la dona musulmana pot realitzar una gran tasca implicant-se en les activitats que realitzen les comunitats, sobretot les que estan relacionades amb els joves.
Bouché va finalitzar la seva intervenció analitzant les diferents dificultats que troba la dona musulmana a l'hora de implicar-se en l'àmbit associatiu, algunes dificultats s'originen en l'àmbit familiar, altres en el concepte que té la societat prop del hijab com a limitador de llibertat de la dona .
Al final la doctora ha animat a les dones assistents a treballar de forma continuada implicant-se en la gestió de les comunitats i associacions, donant el millor que puguin per aportar al desenvolupament de la nostra societat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario