martes, 15 de noviembre de 2011

El projecte de la mesquita de Torroella, a punt per entrar a l'Ajuntament

13/11/11 02:00 - TORROELLA DE MONTGRÍ - ALBERT VILAR, elpuntavui.cat
El projecte de la mesquita de Torroella, a punt per entrar a l'Ajuntament.
La comunitat musulmana està pendent del vistiplau del Col·legi d'Arquitectes
Inclou els canvis acordats amb el nou equip de govern
L'Associació Cultural de Musulmans i Amics de Torroella de Montgrí té previst entregar el projecte modificat de la mesquita a l'Ajuntament al llarg d'aquesta setmana, segons ha manifestat el secretari, Rafik Bendaly. El representant dels musulmans va exposar que estan pendents que el Col·legi d'Arquitectes els retornin el projecte.

Bendaly va explicar que ja fa un mes i mig que ho tenien tot a punt, però que el retard ha estat provocat per un problema “personal” de l'arquitecte redactor del projecte. “Fins fa una setmana no s'hi ha pogut posar”, va dir el representant musulmà.
Tot i això, Bendaly no va voler explicar com queda definitivament el projecte. “Ja es veurà”, va afegir, encara que va voler deixar clar que s'ha adaptat a l'acord amb l'equip de govern.
El projecte de la mesquita va rebre el mes de maig passat llicència per part de l'anterior govern municipal, encapçalat per Esquerra. Però, amb el canvi de govern, el nou equip, comandat per CiU, va revocar la llicència en considerar que lesionava la legalitat per defectes de forma en la tramitació. També ho ha denunciat als jutjats per poder anul·lar-la. Paral·lelament, va contactar amb la comunitat per consensuar una mesquita amb una estètica d'acord amb el seu emplaçament, al polígon industrial, com seria treure els dibuixos daurats a les façanes i unes obertures d'estil musulmà.
LA DATA
01.09.11
Dia del ple
en què es va acordar revocar la llicència que havia atorgat l'anterior govern per fer la mesquita.
LA FRASE
La previsió, vam parlar dijous amb l'arquitecte, és entregar-lo la setmana vinent

Rafik Bendaly
SECRETARI DE LA COMUNITAT MUSULMANA DE TORROELLA
L'alcalde espera el projecte per reactivar-ho

L'alcalde, Jordi Cordón, va explicar que “encara no han entrat res”. L'alcalde recorda que ja fa temps que van dir el que volien i que si ho plasmen en el nou projecte i l'entren, pensen reactivar el procés per tornar a donar una llicència urbanística. L'exalcalde i portaveu d'ERC, Josep Maria Rufí, creu que els canvis eren molt poca cosa: dues finestres i una cúpula petita.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es