miércoles, 14 de septiembre de 2011

Torramadé oferirà alternativa als impulsors de la mesquita

ACN, 14/09/2011, diaridegirona.cat
L'alcalde, Jaume Torramadé, admet que si no accepten la proposta, podran aixecar el temple a Torre Mirona.
L'Ajuntament de Salt vol oferir una alternativa als musulmans perquè no construeixin la mesquita al polígon industrial de Torre Mirona. L'alcalde, Jaume Torramadé, ha explicat que estan estudiant diverses opcions i que, quan en tinguin una de definitiva, la presentaran a les dues entitats impulsores. Les associacions Al Hilal i Magrebins per la Pau podran acceptar o no aquesta alternativa perquè van presentar el seu projecte dins el termini que els atorgava un permís anterior i, per tant, no els afecta la moratòria d'un any per a la construcció de centres de culte al polígon aprovada pel consistori. "Crec que el polígon no és el millor lloc i espero que acceptin la proposta", ha afirmat.

Les dues associacions impulsores de la mesquita de Salt, Al Hilal i Magrebins per la Pau, han complert el termini que el concedia el certificat de compatibilitat urbanística per a usos religiosos concedit en l'anterior mandat. El permís els obligava a presentar el projecte constructiu abans del dia 22 de setembre. Si no haguessin complert, no haurien pogut construir la mesquita en el terreny que havien comprat a Torre Mirona perquè el ple municipal ha aprovat una moratòria d'un any que prohibeix, durant aquest temps, construir centres de culte al polígon industrial.
Tot i que Torramadé admet que els impulsors han complert el termini i que, per tant, podran continuar amb el procés per acabar construint la mesquita, assegura que des de l'ajuntament continuaran buscant una alternativa que eviti construir el centre de culte al polígon. "Buscarem una alternativa i, si la trobem, l'oferirem", ha afirmat l'alcalde que reitera que l'equip de govern creu que el polígon industrial no és el millor lloc per a la mesquita perquè és "petit" i ha de servir "per acollir empreses". De moment, però, encara no tenen cap opció definida.

"El dret a oferir-los una alternativa no me'l poden negar, després ells poden acceptar o no", ha matisat Torramadé que exposa que l'ajuntament pot plantejar altres opcions però no prohibir que es faci el centre de culte. "A la gent li pot agradar més o menys, però tenen un dret que s'ha de reconèixer", ha concretat l'alcalde que assegura que l'equip de govern "mai" ha volgut prohibir la construcció d'un centre de culte islàmic, sinó que posa en dubte que sigui l'emplaçament idoni.
L'alcalde alerta que les dues associacions hauran de seguir tots els tràmits i fer els canvis necessaris en el projecte per adaptar-lo a les diferents normatives. "Difícilment un projecte és perfecte a la primera", ha assegurat Torramadé que diu que de moment els tècnics encara no han entrat a analitzar el contingut del projecte constructiu que ja han presentat. Per ara, detalla Torramadé, estan comprovant que tot el procés administratiu s'ha fet correctament i que no falta cap tipus de documentació.
Una situació ben diferent és, segons l'alcalde, el de la comunitat evangèlica. Jaume Torramadé ha detallat que tenen una nau industrial llogada, van adaptar l'interior a través d'un permís d'obres però tenien intenció de celebrar-hi culte sense haver obtingut la llicència d'activitats. "No la tenen i no poden fer-hi cap cerimònia", ha recordat l'alcalde. De fet, Torramadé creu que és una "mala notícia" per al polígon de Salt que una nau industrial construïda per a allotjar una empresa s'acabi convertint en un centre de culte.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es