viernes, 2 de septiembre de 2011

L´Ajuntament de Torroella i els musulmans negociaran per tirar endavant la mesquita

diaridegirona.cat
Els actuals i els anteriors governants es retreuen haver utilitzat políticament la construcció d'aquest centre de culte.
TORROELLA DE MONTGRÍ CARLES TORRAMADÉ Rafik Bendali, secretari de la Comunitat Islàmica de Torroella de Montgrí, va seguir des de la primera fila el ple en què amb els vots de l'equip de govern (CiU, L'EST i PP) es va aprovar la revocació de la llicència d'obres per a la construcció de la mesquita al polígon industrial. No va fer cap intervenció: no tenia res a dir perquè, com va comentar al final del ple, tant ell com tota la comunitat estan satisfets amb les paraules que el govern va manifestar públicament i que a ja els havia traslladat en una reunió. I aquest posicionament, va insistir l'alcalde, Jordi Cordón (CiU), és que el seu govern no està en contra de la mesquita i que el col·lectiu tindrà la "complicitat màxima de l'Ajuntament per refer i agilitzar el que no va fer bé l'anterior govern". Deixant de banda la documentació que manca, el principal escull és l'aspecte de la façana: excessivament aràbic pel govern. En aquest sentit, en l'esperit conciliador que ha tingut Bendali des que va sortir a la llum que els anul·larien la llicència, ahir va reiterar que introduiran canvis si fa falta, però matisar que "no serà una nau"; un element que el govern accepta. Ara, s'obre unprocés de trobades entre l'Ajuntament i la comunitat que ha de concloure amb uns canvis al projecte per tramitar la nova llicència.

El ple va aixecar una gran expectació: en són testimoni que la sala de Can Quintana va quedar plena i els mitjans de comunicació que hi van assistir. Durant les dues hores i quart de ple, no hi va haver cap tipus d'acte que marqués un identifiqués una manca de cohesió social al municipi. Precisament, en aquest sentit es va manifestar Cordón responent a declaracions en dies anteriors de Josep Maria Rufí (ERC): "No hi ha conflicet al municpi. Ha estat un gran error dir que amb aquest tema predrem mal: això crea més distanciament i genera una por que crec que no hi és". Rufí va retreure al govern haver creat un "rebombori" que no era necessari ja que es podia haver revocat la llicència per Junta de Govern. Per UPM, Cati Matas va parlar d'"obra de teatre" del govern per treure rèdit polític; mentre que el Coet va demanar una major participació.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es